algemeen

Zaterdag

Aangezien ik vorige weekend nogal druk was voor mijn doen en we dit weekend een verjaardag vieren, deed ik deze week rustig aan. Ik ging dinsdag naar de sauna en genoot van het stralende weer begin deze week. Ik was veel buiten. Als ik op de stoep voor ons huis ga zitten met mijn rug tegen de deur, zit ik helemaal uit de wind en wel in de zon (als die schijnt). Dat is mijn plekje in deze tijd van het jaar. Kopje thee erbij, een boek en meestal scharrelt Dibbes wat om me heen, heerlijk!

Qua gezondheid schiet het niet zo op. Mijn energiepeil is redelijk alleen speelt nu mijn rechterschouder weer op. Na het gezeik in december met mijn linkerarm en het carpaal tunnel syndroom dat nu weer aardig onder controle is,  kan ik nu rechts niet meer goed bewegen. Het voelt anders dan de klachten die ik daar eerder had en de fysio denkt dat het een slijmbeursontsteking is. Nu zit er daar in de praktijk ook een “Chinese darter” zoals mijn fysio een acupuncturist noemt en met hem heb ik nu een afspraak gemaakt voor komende woensdag. Ik ben benieuwd. Ik merkte namelijk dat fysio met een slijmbeursontsteking weinig uithaalt, het gaat alleen maar meer pijn doen.

In het verleden heb ik hele positieve ervaringen met acupunctuur en ontstekingen opgedaan dus ik heb goede hoop. Kind schrok van mijn opmerking dat ik naar een acupuncturist ga volgende week, maar zijn referentiekader bleek Kung Fu Panda te zijn….

Morgen vieren we de 13e verjaardag van S., dat geeft dus wat drukte. Ik maakte begin van de week al een chocoladetaart en die ging de vriezer in.  Ik maakte later in de week ook een luie appeltaart en schoof die ook in de vriezer. Vandaag moet ik ze niet vergeten eruit te halen en dan maak ik morgen de chocoladetaart af met een chocoladelaagje.

De mannen halen dan straks nog een ‘echte’ taart (lees: met suiker en gluten) in de stad en dan zijn we wat taarten betreft klaar. Hoef ik morgenochtend alleen nog maar het avondeten klaar te maken. Ik maak een pilaf (gehakt met mango en tomatensaus) met daarbij gegrilde haloumikaas, gebakken bakbanaan, rijst, salade en wat brood en kaasjes. Zo kan een ieder pakken wat hem lekker lijkt en wat overblijft kan makkelijk later in de week worden opgegeten. Ik kan zelf hier ook makkelijk van eten (met uitzondering van de kaas, brood, rijst) zonder dat ik veel moeite moet doen om aparte dingen voor mezelf te maken. Eerder deze week bakte ik  paleo-tortilla’s en hield er een voor mezelf achter, die ik morgen kan eten met het gehakt en de salade.

Fijn weekend allemaal!

13 gedachten over “Zaterdag

 1. ik heb een hele stomme vraag. Als die te dom is voor een antwoord dan doe je het gewoon niet! Je hebt geschreven dat je vroegah kok bent geweest. Natuurlijk weet je daardoor zoveel over eten alleen is recepten bedenken toch heel iets anders? Heb je dat bij je opleiding geleerd of in de praktijk of is het aanleg of een combinatie of is het gewoon uitproberen? Samengevat: Hoe verzin je een nieuw recept? Ik weet dat ik een heleboel vraag. Ik heb alleen heel erg veel respect voor je dat je ondanks het feit dat je aan het eind van je energie nog een stuk maand overhoudt toch zoveel kan koken. Maar eerst GENIETEN van de verjaardag van S. Groetjes

  Like

 2. Recepten bedenken heb ik in de praktijk geleerd. In een restaurantkeuken wordt niets weggegooid en alles opgemaakt dus dan leer je wel om alles te gebruiken. Het zal ook een stukje aanleg zijn, ik ben ook koks tegengekomen die heerlijk met behulp van recepten koken maar minder creatief zijn.. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door smaken en smaakcombinaties en vind het leuk om uit te proberen, Want daar komt het vaak op neer, 10 keer uitproberen voordat je ineens proeft: nu is het goed.
  Maar hoe je een nieuw recept verzint kan op verschillende manieren: bijvoorbeeld omdat je een paar dingen in je koelkast hebt liggen die op moeten. Of omdat je erge trek in iets hebt.
  Ik ben nu al een week bezig om lekkere broodjes van tapiocameel te maken. Op de eerste versie brak ik mijn tanden, te tweede was te taai en wellicht is de derde wel oke….
  Het is dus ook een kwestie van geduld hebben. En alle mislukte dingen tóch opeten anders wordt het een wel erg dure hobby 😉

  Leuke vraag hoor, helemaal niet stom. Ik kan uren praten over eten en koken….

  Like

 3. Dank je wel voor je antwoord. Ik ga ook proberen om wat creatiever met eten om te gaan. Nu ga ik niet verder dan een bestaand recept een beetje aanpassen naar mijn eigen smaak. Hoewel ik wel merk dat hoe langer je kookt, hoe meer je durft en beter in kan schatten of een recept wel iets voor je is.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s