algemeen

In gesprek met mezelf

Zeg, 
wat is het stil hier.
Ja, héél stil.
Want het is zo druk
in mijn hoofd.
Vooral
door de drukte
die ik zelf maak.
En dan mijn lijf,
nou, dat sloeg op slot.
Zo dus.
Dus zoek ik 
de rust op.
Die is er wel,
ik moet mezelf 
alleen af en toe
even uitzetten,
grote schreeuwlelijk
dat ik ben.
Praatpaal.
Druktemaker.
Breinonrustkweker.
Hou nou je mond maar!
Ja jij!
Dat kan jij wel. 
Als jij nu 
die klep dicht houdt 
kan ik mezelf
eindelijk horen.
Dus.
Dag!
Tot later! 
Doei!

17 gedachten over “In gesprek met mezelf

 1. Doe jij maar lekker rustig, beetje lezen, beetje t.v. kijken, lekker slapen, dan wacht ik heel geduldig tot je weer wat fitter bent en ik weer van je schrijfsels kan genieten. Geeft niet hoe lang het duurt. Wij lezers komen altijd hier terug 🙂

  Like

 2. Je hoofd kan aan voelen als de Hoornse kermis, zo zeg ik het tenminste altijd.( vooral in de nachten.)
  Overal lawaai, drukte, geschreeuw, flikkeringen enz. enz.
  Je bent eigenlijk al blij als je hoofd eens een dagje als een kleine dorpskermis aanvoelt. : (
  En dan is het de grote kunst om alle extra prikkels buiten je te laten, geen verplichtingen of afspraken. (alleen dus met je eigen.) Maar alleen kalmte en rust. Maar ja???? Wie snapt dit??? Het is toch allemaal gezellig zeggen ze dan. : ) Vr. Gr. Kathy.

  Like

 3. Klopt Kathy, veel mensen begrijpen niet dat je van gewoon praten ook al overprikkeld kan raken. Ik weet nog dat ik een uitnodiging afsloeg om met oude vrienden ergens te gaan eten, ook al boden ze aan me te halen en weer thuis te brengen. Ik sloeg af en er werd gepikeerd gezegd dat we alleen maar gingen eten en geen zware activiteiten gingen doen…

  Like

 4. Wat rot dat het niet goed gaat Martine, ik hoop dat je toch binnenkort weer wat meer rust vindt in alles en dat je je niet laat opjagen door de feestdagen die er deze maand zijn. Neem de tijd, je hebt het nodig.

  Liefs, Marga

  Like

 5. Wat flauw zeg. Ik heb soms al geen ruimte in mijn hoofd voor iets anders dan alleen en in stilte op de bank hangen en ik ben gezond. Het is zoals het is, maar als daar geen begrip voor is, dat lijkt me erg vervelend.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s