algemeen·katten

Bericht van Gerrie

Hoi,

Nu eens een bericht
van mij, Gerrie.
Want ik heb
ook wat te vertellen.
Dat zit zo.

Er stond al heel lang
een reismand
in de huiskamer.
En dan zei de vrouw
dingen als
stap er maar in.
Echt niet!
Wat denkt ze wel!

Dus veranderde
ze van plan.
Lokte me met brokjes
en lekkere hapjes.
Daar ben ik dol op
maar niet als ze
in de mand liggen.

Dat ging maanden door.
Heel soms
toonde ik
mijn goede wil.
Maar alleen
zonder mijn broers
in de buurt
en als het lekkers
precies
op de juiste plek lag
en ik er zin in had.

En toen
(het is te grof
voor woorden
maar ik zal proberen
te omschrijven
wat mij is aangedaan)
lag  ik een dut te doen
en probeerde zij me
in de mand te stoppen!
Dus ging ik ervandoor.
Met de rest van de troep
verstopte ik me
onder het bed.

Ze kreeg me toch
te pakken.
En zei dingen als
ach schatje,
dit moet even,
sorry,
ik blijf bij je.

(*&%(&T^(&
Wat vind je daar nu van!

En toen
(ja, het wordt nóg erger)
gingen we
met de auto
naar een enge plek
met allemaal geurtjes
en vreemde mensen.
Ik kreeg een prik!
En werd gewogen.
Er werd gepraat
over mijn hartruis.
Die schijn ik te hebben
maar ik heb er
geen last van.
Wél van een gebroken hart.
Door dit gedoe.
Dat begrijpen jullie wel.

Gelukkig
mocht ik gewoon
weer mee naar huis.
Ik liet even zien
hoe erg het is
wat mij is aangedaan
door in paniek het huis
uit te stormen,
tot wel een meter
buiten het huis,
me meteen
om te draaien
en naar binnen te staren.
Met een diep ongelukkige blik.

Toen de vrouw
me riep
rende ik jammerend
naar binnen.
Ik denk
dat ik mijn punt
wel voldoende
heb gemaakt.

Nu houden we weer
van elkaar,
de vrouw en ik.
Alleen de man
vind ik nu wat eng.
Niet dat hij me
in de mand stopte
of me iets aandeed.
Of ook maar iets
deed wat ik erg vond.
Maar toch.
Ik moet toch iemand
straffen voor dit gedrag.

Groetjes,

Gerrie

19 gedachten over “Bericht van Gerrie

 1. Ach lieve Gerrie ik begrijp jullie alle twee hoor .Jij vind het zo eng al dat gedoe maar het vrouwtje weet dat het echt nodig is .Geef haar maar weer veel kopjes want ze is heel lief ,en niet de man straffen hoor ondeugd dat je bent
  Een lieve aai over je koppie,Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een overwinning voor jou en Gerrie!
  Het zou me hier niet gelukt zijn om het angsthaasje( kat) met wat dan ook in de bak te lokken.
  Bij de sterilisatie, 10 jaar geleden, was het al een hele toer om haar in het mandje te krijgen en bij de DA is ze ook nog eens ontsnapt. Ik kreeg haar met een open buikwond, vet, terug en de DA kreeg een ontsteking aan haar arm.
  Daarna heb ik de voor en achtertuin afgezet met katten netten. Ze kunnen vrij naar buiten maar niet in contact komen met andere katten of verkeer. Misschien druist dat in tegen de natuur van katten maar er valt hier genoeg te jagen. Regelmatig heb ik een dode of, ieks, een levende muis in huis. Kikkers zijn ook favoriet.
  Mij geeft het rust dat ik nooit hoef na te denken of de katten wel thuis zijn/komen. En ik maak me niet druk om inentingen. ( De kater is drager van de niesziekte maar dit heeft ook al 10 jaar niet tot problemen geleid)
  Voor nu; kom lekker bij van alle gedoe want dat gaat jullie niet in de koude kleren zitten.

  Groet, Roelie

  Geliked door 1 persoon

   1. Ook onze Mikki word niet ingeént en ik ben best weleens ongerust of ik ”niets” meebreng van buiten waardoor ze ziek kan worden . Mikki komt niet buiten en vermaakt zich binnen erg goed gelukkig .Als we haar proberen in de reismand te krijgen draait ze totaal door en dat willen we haar niet ”meer ”aandoen .Ze komt uit het asiel en is een heel angstig en schrikachtig poesje ,dus vandaar ook deze keuze

    Geliked door 1 persoon

 3. Wat een avontuur Gerrie ……….. tja, die mensen hé, en dan zeggen ze nog dat het voor je eigen best wil is ook, ………….. je zou er verdikkeme toch spontaan hartruis van krijgen ……………
  Nou ja, je hebt het met de vrouw weer bijgelegd,dat is wel fijn 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is ongehoord, Gerrie , ik kan me je verontwaardiging levendig voorstellen! Maar tussen de regels door proef ik toch je sympathie, of ja…zelfs liefde voor de vrouw , en dat is dan ook wel weer mooi . Heb je er nog wat extra verwennerij uit kunnen slepen naderhand ?

  Geliked door 1 persoon

  1. Jazeker lukte dat. Wat ik het allerliefste doe is neus aan neus zitten met de vrouw. Dan zit ik op tafel en zij voor mij en dan doe ik mijn neus tegen haar neus en dan zit ik doodstil terwijl zij lieve dingen tegen mij zegt. Meestal zegt ze na 5 minuten dat het mooi geweest is maar nu ging ze heel lang door, wel een half uur.

   Like

 5. Maar de man deed ook helemaal niks om deze ellendige ervaring te voorkomen he! Dus ik snap helemaal Gerrie, dat je nu boos op hem bent!
  Haha, Martine, wat heb je het toch weer meesterlijk opgeschreven. En ik ben blij dat het toch best goed gegaan is zo. Wat heb je toch al veel bereikt met jullie katten! Petje af!

  Geliked door 1 persoon

 6. Gerrie, ik (Loki, de niet zo heel erg stoere ex zwerfkat) snap je helemaal. Hier doen ze dat ook wel eens, mandjestraining noemen ze dat. Nou, ik heb een goddelijk figuur en ik hoef niet te trainen. Tegenwoordig zetten ze de mand gewoon een dag of wat eerder in de kamer, zodat ik, als ik er in moet, alweer vergeten ben dat hij er staat. Zo gemeen…
  Laatst klemde ik mij vast aan een kussentje en ging ik heel hard blazen toen ik in het mandje moest. Het ergste was dat de vrouw niet onder de indruk was, ze moest gewoon heel hard lachen om mij 😦
  Omdat ik een Noorse boskat ben (vermoeden ze) en ik geen tanden meer heb, moet ik om de paar maanden naar de dierenarts om de klitten te laten verwijderen. Heel vernederend allemaal.
  Ik ben altijd boos op de vrouw, ook al heeft zij soms niets gedaan. Maar ja, ik vind de man nou eenmaal leuker en hij aait ook fijner, dus op hem wil ik niet boos zijn he.
  Nu hebben ze afgesproken dat de vrouw voortaan alle vreselijke dingen doet. En als de man per ongeluk iets vreselijks doet, dan doe ik gewoon boos naar de vrouw. Lekker puh!

  Geliked door 1 persoon

  1. Zo hé, Loki, ik dacht dat ik pech had maar t kan nóg erger blijkbaar. Ik snap dat je boos bent. Ik zou als ik jou was eens lekker haarballen gaan kotsen als zij zitten te eten. Dat zal ze leren!

   Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s