katten

Ongepast en niet goed behandeld

Goedemorgen,
u allen tezamen.
Ik spreek tot u.
Na de ongepaste aandacht
op dit blog
voor ex-zwerfkatten
en zelfs een buurkat,
die zijn zegje mocht doen,
wordt het hoog tijd,
dat de leider van de troep
eens een boekje open doet.

Want het lijkt hier wel oké.
Dat is het niet.
Niet iedereen begrijpt
hoe een kat van stand
behandeld moet worden.

Eerst was ik alleen
met Smoes, de neuroot.
Dat was goed te doen.
Hij gedroeg zich
met gepaste eerbied
en was altijd in
voor een potje
broertjes knokken.

Toen kwamen die scharminkels.
Sukkels zijn het.
Snapten in het begin niets.
Totaal geen besef
van sociale interactie
of wat een goede
kattenknipoog betekent.
Aangezien ware grootsheid
bestaat uit het tolereren
van de minder bedeelden,
streek ik over mijn hart
en gaf toestemming
aan het personeel
dit straatvolk binnen te laten.

Veel tijd
en kostbare energie
ging  zitten
in het onderricht
van normen en waarden.
Een complete heropvoeding
en die energie
had ik ook
aan iets anders
kunnen besteden.
Maar deed ik dat?
Nee.

Dáár heb ik
wel eens spijt van.
Niet altijd meer
is de beste plek
op bed
voor mij.
Ik probeer
uit beleefdheid
conflicten te vermijden
maar omdat die sukkels
niet begrijpen
wat beleefdheid is,
loopt dat toch vaak
verkeerd af.

En omdat die sukkels
zich bovendien
niet in weten
te houden
met eten
zitten we nu
op een dagrantsoen.

Nu vraag ik je!
Op rantsoen!
Ik ben perfect!
Niets mis met mij!
Al zegt de vrouw
dat er iets te veel
van mij is.

Dat bestaat niet.
Meer Moos
is Altijd Goed.

Wat zal ik doen?
Wat raadt u mij aan?
Kotsen tijden het avondeten?
Iets kapot krabben?
Niet langer toestaan
dat ze me aanraken?
De buurkat in elkaar meppen?
De mogelijkheden
tot straffen
zijn legio
en dienen zorgvuldig
overwogen te worden.

Ik trek me terug,
ga me bezinnen
en laat t.z.t.
mijn beslissing weten.
Tot die tijd
lijd ik in stilte.
En doe ik een dut.
Of twee dutjes.
Iemand moet het doen.

Hoogachtend,

Moos

11 gedachten over “Ongepast en niet goed behandeld

 1. Abject en infaam! Dat ze jou zo behandelen. Maar je moet weten dat een teveel van Moos wel eens tot een te vroeg einde van jouw kattenleven kan leiden en juist omdat je vrouwtje zoveel van je geniet en houdt doet ze dit. Niet te begrijpen als kat, maar zo doen mensen nou eenmaal.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tja Moos dat was dus een grote verandering voor jou en je zal het er mee moeten doen .Nee neem maar niet de maatregelen die jij noemt want dat past toch echt niet bij een kat van stand ! En het word hierboven al gezegd teveel Moos is echt niet gezond .Ga maar lekker een dutje doen /of twee en bedenk dat je het eigenlijk heel goed hebt in je leventje .Bedenk ook maar eens hoe akelig het zou zijn om buiten te moeten leven ,dus gun de anderen hun plekje maar hoor .
  Een lieve aai over je koppie,Elisabeth

  Like

 3. Beste Moos, Ik zou zeggen kom een tijdje in Purmerend wonen. Ik leer je in no time om bij enig ongenoegen te pissen tegen de laptoptas, schone was, de nijlpaardhond. Als het eten niet naar je zin is , begraaf je het enof gooi je er een gymschoen op. Bij te weinig aandacht zet je het op een krijsen. Tja je bent heer van stand op niet he. Ik ben zelfs van adel. Kom snel deze kant op en ik geef je mijn waardevolle tips.

  Vriendelijke groet Morris.( je weet wel siamees)

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik, “koningin” Juniper, pak het zo aan: ik pies vrolijk tegen alles wat ik tegen kom: op de banken, tegen de benen van mijn bazin, de schone was, ik pies in een koffer met vakantiespullen, ik pies op de DVD speler.
  Mijn bazin heeft eigenlijk geen idee waarom ik dat doe. Ze gebruikte van alles om te zorgen dat ik het niet meer doe, en gaf er veel geld aan uit. Ze tolereert nog steeds mijn gedrag en ik vind het prima zo, laat mij mijn gang maar gaan!
  Ik ben overigens verder wel heel lief, ik geef veel en vaak kopjes en lig het liefst bij de bazin op schoot.
  Was getekend Juniper Zuinigaan 😉

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s