gezondheid

Verwachtingen

Laatst kwam M. met een oude agenda aanzetten. Het was zo’n gepersonaliseerde fotoagenda, uit 2009. Deze foto stond daar ook in. Hij dateert uit 2006. We waren net terug uit Italië. S. en ik hadden elkaar geschminkt. In de middag gingen we de stad in omdat de Karavaan er was, een reizend theatergezelschap dat jaarlijks in de zomer door Noord-Holland trekt. Een paar dagen later overleed mijn vader.

Het jaar dat volgde werd gekenmerkt door rouw, verdriet en veel stress. Ik kreeg een andere baan, ik volgde een opleiding waardoor ik weekenden van huis was en mijn lijf liet het steeds meer afweten. Toen we in oktober 2007 verhuisden was het op. Mijn lijf wilde niet meer, ik had het ene na het andere virus. In februari 2008 heb ik me ziek gemeld. Ik heb daarna nog wel geprobeerd weer aan het werk te gaan maar dat deed mijn gezondheid alleen maar aanzienlijk verslechteren.

Dat wist ik natuurlijk allemaal nog niet, toen ik voor deze foto de camera inkeek. Ik dacht alle tijd van de wereld te hebben. En ik dacht te weten wat voor leven ik ging leiden. Alle opties lagen open. Ik was vol verwachting. Ook al zag ik dat toen misschien helemaal niet zo. Want ik vond het zo vanzelfsprekend dat ik alle kanten op kon gaan, zelf mijn pad kon kiezen.

Het was de vanzelfsprekendheid van een gezond mens dat zich niet kan voorstellen dat ze ‘ineens’ geen keus meer heeft. Een gezond mens heeft wel 1000 wensen, een ziek mens maar een.

10 gedachten over “Verwachtingen

  1. Ook dit keer komt wat je schrijft weer heel hard binnen. De prachtige foto van jullie samen versterkt dit nog extta. Ik ben er weer stil van….en weet niet wat te zeggen….’sterkte’ is een heel leeg woord in deze ….

    Like

  2. Ja, herkenbaar ! En het ziek worden was één ding, maar ik kon in de jaren daarna maar niet geloven dat ik steeds maar niet beter werd . Dat ‘concept’ wilde er niet in.

    Geliked door 1 persoon

  3. Zo herkenbaar! Ik wilde 4 kinderen, mijn man (toen nog vriend) mocht huisman worden en ik wilde carrière maken. Ik zit nu ziek thuis, zonder kinderen en mijn man heeft een bloeiend bedrijf. Het is zo anders gelopen. Groet, Esther

    Geliked door 1 persoon

  4. Pingback: Verwachtingen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s