leven met ME

De dag erna

Na mijn jubelpost van gisteren, vandaag even het vervolg. De realiteit zoals die voor een ME patiënt is.

Het was heerlijk zoals ik zei. Alleen ik was verkleumd. Snel in bed liggen dan maar. Het opwarmen lukte niet dus deed ik een trui aan. En toen een vest. Nóg warmere sokken. Ik greep een kat die de opdracht kreeg tegen me aan te liggen en me warm te maken. En toen nog een kat. Waar normaal het zweet me uitbreekt als ik bedolven word onder vier knorrende katten, nu gebeurde er niets. Ik ging met mijn hoofd onder de dekens liggen en blies op mijn vingers. Overwoog of ik handschoenen in bed zou aandoen. En of dat het de trap op- en aflopen waard zou zijn.

Na twee uur drong het tot mij door, ik word niet meer warm tenzij ik een hele warme douche neem. Mijn lichaam heeft soms wat problemen om de thermostaat te regelen. Als ik moe ben (en dat was ik toch wel na die rit), dan doet de thermostaat het niet meer goed.

Dus moest ik kiezen, de rest van de dag blijven rillen en koud blijven (en niet goed kunnen rusten) of even douchen en accepteren dat ik daarna zou instorten. Want én een rit én douchen gaat gewoon niet momenteel.

Het werd douchen. Later moest ik opendoen voor de postbode en de AH-bezorger. En toen de man thuis kwam leek ik in niets meer op die jubelende troel die zo genoten had van haar ritje over de dijk.

Maar ze is er nog wel hoor. En één voordeel, vandaag hoeft ze niet te douchen 🤪. Vandaag blijf ik in bed en ga ik bedenken welke kleding geschikt is voor zwaar winterweer, zodat ik dat aandoe tijdens een volgende rit en niet weer in een rilaanval van uren terecht kom.

Ik kan niet wachten….

9 gedachten over “De dag erna

 1. Ja, moeilijk om nieuwe omstandigheden goed in te schatten. Rijden met een scoot is wel degelijk vermoeiend. Hier en daar hobbels, trillingen, opletten, verkeer, voetgangers en dieren in de smiezen houden en dan volop het decor in je opzuigen, dat zijn ook prikkels, veel zelfs al zijn ze nog zo aangenaam. En ja lichaamsthermostaat is ook weer een verhaal apart. Ik neem vrijwel altijd een vest/jas/omslagdoek mee in het mandje, beter mee dan om verlegen! Ook warme thee en / of koel water en wat mondvoorraad is wel fijn voor onderweg. Kun je ook even pauzeren! Alles went en kun je aanpassen aan jouw needs.

  Geliked door 1 persoon

  1. Goede tips, dank je wel. Ik moest aan jou denken toen ik zo op de dijk reed 😘.
   Het rijden is op zich zeker vermoeiend, maar in vergelijking met een scooter veel minder belastend. Dat de rug ondersteund wordt, maakt heel veel verschil voor mij.

   Like

 2. Ik heb vorig jaar bij de Aldi een electrische bovendeken gekocht. Ik gebruik hem om zo min mogelijk gas te verbruiken en ik heb zonnepanelen, dus veel watt over. Vooral als ik ook zo koud ben, is zo’n deken heerlijk ! Dan ben je zo opgewarmd !

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt me ook ingewikkeld, want door fietsen wordt je vanzelf warm, behalve je handen en voeten, maar op een scoot dus niet. Laagjes kleding en dingen zoals een muts, misschien zo’n dekje wat scooters hebben; er is vast in de winkel van de scoot veel advies over te vinden. Of inderdaad bij ervaringsdeskundigen zoals Vlasje na te vragen. Wens je een warm lijf vandaag.

  Geliked door 1 persoon

 4. ik weet niet of je tegen wol kunt maar mij helpen in de winter zelfgebreide wollen sokken, muts en handschoenen, en je hebt van die gevoerde zakken voor in de scootmobiel/rolstoel die kunnen vaak ook goed werken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat vervelend dat je zo moeilijk warm kon worden: mijn man heeft ook dat probleem en gebruikt in zo’n situatie een elektrische onderdeken.
  Maar het plezier van de rit van gisteren vergoedt veel, neem ik aan!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ach wat jammer nou. Gelukkig heb je de mooie herinneringen nog (knipoog). Is thermo ondergoed iets voor je? Tenslotte wordt dat in de skigebieden ook gebruikt.Of een warme kruik mee? Zodat je tijdens een pauze onder je jas kunt schuiven? En je hebt van die schapenwollen zakken waar je thuis je voeten in warm houdt. Misschien dat zoiets ook bestaat voor op de scootmobiel? Ik roep maar wat. Maar wellicht zit er iets bij of brengt het je op een idee.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s