Geen categorie

Spoed! Actie gevraagd voor ME-patiënten!

Lieve mensen, ik heb jullie hulp nodig! Zoals jullie weten als jullie hier regelmatig lezen, is de zorg voor en situatie van ME-patiënten ondermaats. Het is hard nodig dat hier verandering in komt. Mensen overlijden aan deze aandoening, liggen jarenlang weg te rotten in het donker of in het beste geval zoals ik, leven ze huisgebonden zonder zicht op verbetering en elke dag moeten ze kiezen tussen handelingen die voor een gezond mens vanzelfsprekend zijn en zonder nadenken worden gedaan, denk aan douchen of de telefoon opnemen. Of even frisse lucht snuiven. Wat dit met mij doet om al zo lang (bijna 12 jaar!) zo beperkt te leven, kunnen jullie je inmiddels vast wel voorstellen. Ik zit meestal op de bank en als ik me niet goed voel zie je me niet. Wat de impact van deze aandoening is, blijft daarom vaak verborgen. Wij worden niet serieus genomen door politici of het merendeel van de zorg en dat heeft grote gevolgen.

ME is niet een kwestie van verkeerd denken of een karakterfout. En je geneest er ook niet van door yoga, dieet, positief denken of een regime van gedragstherapie en beweegtherapie. ME-patiënten genezen tot nu toe niet of nauwelijks. Er is namelijk een groot gapend gat tussen de ervaring en kennis van de ME-patiënten enerzijds en de aandacht vanuit de medische sector en politici anderzijds. Hoog tijd dat daar verandering in komt!

Er is dringend geld nodig voor onderzoek naar de oorzaak van ME, voor omscholing van zorgverleners en zo snel mogelijk passende zorg voor de patiënten die er het slechts aan toe zijn.

KOM OP MENSEN, LAAT MIJ NIET IN DE KOU STAAN EN VOOR EEUWIG OP DE BANK ZITTEN. STUUR EEN KAARTJE EN DEEL ONDERSTAAND BERICHT!

De Steungroep ME en Arbeidsongeschiktheid plaatste zojuist dit bericht op haar FB-pagina:

SPOED! DELEN!
Kom op voor ME-patiënten, doe VANDAAG een kaartje op de bus naar een kamerlid!

Gisteren is bekend geworden dat morgen, woensdag 11 september in de Tweede Kamer een motie wordt ingediend die de situatie van ME-(CVS-, ME/CVS-)patiënten moet verbeteren. Waarschijnlijk wordt daar donderdag 12 september over gestemd. Hoe meer steun voor de motie, hoe beter. Jij kan hierbij helpen!

Stuur per post een persoonlijk kaartje met achterop jouw boodschap naar een lid van de Tweede Kamer (e-mail valt minder op). Wellicht aan het kamerlid waar je op hebt gestemd, anders aan een van de onderstaande kamerleden, die over dit onderwerp gaan.

Dit is een belangrijke kans om de regering op te roepen om eindelijk de nodige actie te ondernemen. De patiëntenorganisaties hebben hier hard voor gelobbyd.
Hieronder staat een voorbeeld, maar een eigen tekst is natuurlijk ook goed.
Doe het nu! Kom op voor jezelf en alle andere patiënten en hun naasten! (En verspreid dit bericht)
Alvast bedankt (je kan ook online een kaartje sturen via Greetz bijv)

Voorbeeldtekst:
Geacht kamerlid [naam],

ME/CVS is een ernstige, chronische multisysteemziekte. Als ME-patiënt krijg ik onvoldoende medische hulp en moet ik tegen vooroordelen vechten. Ik vraag u om de motie te steunen die de regering oproept om eindelijk actie te ondernemen om de situatie van mij en mijn lotgenoten te verbeteren. Dank u wel!

Leden van de vaste kamercommissie van VWS aan wie je je kaart kan sturen:
D66 – Rens Raemakers, Vera Bergkamp, Antje Diertens
VVD – Helma Lodders, Hayke Veldman, Rudmer Heerema, Antoinette Laan-Geselschap, Kelly Rechterschot
CDA – Joba van den Berg, Lenny Geluk-Poortvliet, Evert Jan Slootweg
GroenLinks – Corinne Ellemeet, Wim-Jan Renkema
SP – Henk van Gerven, Maarten Hijink
PvdA – Lilianne Ploumen, John Kerstens
50+ – Leonie Sazias
PVV – Fleur Agema, Edgar Mulder, Roy van Aalst
CU – Carla Dik-Faber
SGP – Kees van der Staay
Denk – Tunahan Kuzu
FvD – Thierry Baudet
PvdD – Esther Ouwehand

Postadres van de Tweede Kamer is:
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

KOM OP MENSEN, LAAT MIJ NIET IN DE KOU STAAN EN VOOR EEUWIG OP DE BANK ZITTEN. STUUR EEN KAARTJE EN DEEL DIT BERICHT!

9 gedachten over “Spoed! Actie gevraagd voor ME-patiënten!

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s