leven met ME

Rust

Hoewel ik niet veel schrijf, gebeurt er hier heel veel. Geen grote toestanden, denk aan uitzoeken wat ik (nog) kan. Ik heb het idee dat de grootste terugslag voorbij is, alhoewel er nog wel veel dagen zijn dat er buiten eten en drinken en even naar de WC gaan vrijwel niets kan.

De energie die er is, gaat op aan dagelijkse activiteiten. Maar ook naar uitzoeken en voelen hoe ik handelingen lichter kan maken, minder belastend. Naar terugkijken op de dag en zien waar het goed ging en waar het minder goed ging.

Mijn grootste prioriteit nu is stabiel worden en niet verder wegzakken. Bloggen, hoe fijn ik het ook vind, kost veel energie. Meer dan ik nu heb. Ook voel ik me erg kwetsbaar. Ik zwenk mentaal alle kanten uit. Op zich helemaal niet zo vreemd, maar ook dat is een teken dat ik fysiek en mentaal heel erg uit balans ben. Ik schreef een tijd geleden dat ik een andere bril op ging zetten en kritisch naar mezelf en mijn dagindeling ging kijken. Nu besef ik dat wát ik zie als ik door die bril kijk, eerst uitgebreider bekeken moet worden voor ik het met de buitenwereld deel. Misschien moet ik er ook langer bij stil staan wát ik überhaupt wil delen. Ik besef bovendien dat ik veel te verwerken heb, het afgelopen jaar en vooral de laatste 10 weken hebben er ingehakt en dat verwerken doe ik liever in stilte.

Natuurlijk zou ik ook over ander onderwerpen kunnen schrijven maar die energie ontbreekt volledig. Dus blijft het hier voorlopig (weer) even stil, in ieder geval tot ik al wat langer stabiel ben en een redelijk besef heb van wat kan en niet kan.

30 gedachten over “Rust

 1. Lieve Martine,
  Ik vind het bewonderenswaardig, hoe jij in de afbraak van je eigen kunnen toch elke keer weer op zoek gaat naar het beste in jezelf en wat het beste voor jou is. Het is een warboel, zo’n haperend lijf. Zoek daarin maar eens je weg! Nou ik geef het je te doen. Dikke knuffel en een kopje van onze kater 😀

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik had nog nooit gehoord van ME maar wat je beschrijft, komt overeen met wat er met mij gebeurde de eerste maanden na de crash door burn-/bore-out. Vijf jaar later gaat het veel beter maar het blijft schipperen met de beschikbare energie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Verstandig besluit! Het opbouwen kan pas als er een basis is die stevig is. Vooral zelfinzicht is belangrijk, niet hoe kom ik ergens, maar waar ben ik en wie ben ik. Je kern is waar het om draait, niet wat zou moeten, wat je zou willen of wat je verwacht. Hopen mag altijd, maar realisme is de echte sleutel. Het leven is nu.
  Hug

  Geliked door 1 persoon

 4. De beste basis is die welke je aan kan. Groot of klein. Aanpassen daarvan kan vaak alleen door ondervinden cq leren. Soms een hard gelag.. Proberen op jouw tempo en kijken wat er komt.
  Succes met je zoektocht. Ondersteunt door gezin en katten.
  AJ

  Geliked door 1 persoon

 5. Succes met het vinden van je mogelijkheden. Hopelijk geeft het duidelijkheid, rust en weer opbouw van je energie.
  Fijn dat je even meldt dat je een tijdje afwezig zult zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Laat je perfectionisme omtrent hier schrijven maar lekker los. 1 x per jaar is ook regelmaat. Hou enorm van je blog, maar als het jou teveel energie kost, dan is het beter om je bijdragen wat korter te houden. Of minder frequent te bloggen.
  Alles wat je doet, lijkt je met meer dan 100% inzet te willen (of moeten van jezelf) doen. Denk aan de 80/20 regel, Lieve MinofMeer.

  Geliked door 1 persoon

 7. Lieve minofmeer,

  Wat een worsteling en wat een zoekproces. En misschien is het woord ‘zoekproces’ wel niet passend. Want wat is het eigenlijk? Dat lijkt me enorm frustrerend: zoeken en hopen maar ondertussen merken dat het is zoals het is en het daar mee moeten doen. Heel veel sterkte gewenst!

  Geliked door 1 persoon

 8. A day doesn’t have to be productive to be good. An unproductive day, a day with self-care and comfort can be just as good. Don’t introduce judgment into what is. Accept and go with the flow. Things are good when you decide they are. All is well. ―Akiroq Brost
  heel veel sterkte met zelfzorg en zelfreflectie. Knuffel.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb begin van het jaar een verzwaringsdeken voor mijzelf gemaakt . Ik ben er veel dieper door gaan slapen en ik merk dat ik nu overdag ook meer aankan. Ik ben er heel blij mee. Misschien een idee voor anderen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Lieve Martine, ik had al een tijd geen blogs meer gelezen vanwege ziekte hier.
  Ik dacht dat ik niet meer kon schrikken van hoe het met je gaat, omdat je al zo lang zo laag qua energie zit. Wat vind ik dit erg maar ook weer dapper dat je probeert een nieuwe balans te vinden met jouw minimale mogelijkheden.
  Hou de kracht die je hebt voor jezelf, lieve Martine. Ik denk aan je,
  Heel veel liefs en sterkte, Harma

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s