leven met ME

Voorlichting aan huisartsen

Als mijn huisarts meer kennis zou hebben van ME dan zou ik:

 • sneller de juiste diagnose hebben gekregen
 • minder zijn teruggevallen in mogelijkheden (aangezien zijn adviezen mijn symptomen in eerste instantie hebben doen toenemen)
 • niet jaar in jaar uit hebben moeten knokken om serieus genomen te worden
 • een aanspreekpunt hebben met wie ik regelmatig zou kunnen overleggen waar ik sta en welke behandelmogelijkheden ik nog heb.
 • me beduidend minder in de kou hebben voelen staan

Ik ben noodgedwongen mijn eigen specialist geworden.

Ik kan het mijn huisarts niet eens kwalijk nemen. Informatie over de huidige stand van zaken rond ME bereikt de gemiddelde huisarts niet, zo blijkt.

De ME/cvs vereniging wil elke huisarts in Nederland informatie toesturen. De ICP is een handleiding voor artsen met daarin diagnose criteria en onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Het bevat veel handvatten voor een huisarts om zijn kennis bij te spijkeren en om zijn ME patiënten goed te begeleiden.

Het document drukken en versturen kost 6 euro. Er zijn 9000 huisartsen. Er is dus geld nodig. Help je mee?

ICC document over ME onder huisartsen verspreiden:

2 gedachten over “Voorlichting aan huisartsen

 1. Goede actie! Wel erg alleen dat wij als burgers hiervoor moeten opdraaien. Er wordt veel geld nodeloos uitgegeven door de overheid, en er zijn veel ME-patiënten. Maar er verantwoording voor nemen….. Gelukkig zijn er mensen die denken aan anderen, die ervoor willen zorgen dat deze akelige ziekte onder de aandacht komt o.a. van huisartsen. En dat deze artsen wel hun verantwoording nemen, alleen dan kan er iets gedaan worden. Zoals veel onderzoek.
  Sterkte. Je blijft bezig voor iedereen…..lieve Martine. Ik hoop dat er ooit eens uitgevonden wordt hoe dit allemaal komt en dat er iets is waardoor iedereen die ME heeft er vanaf komt….
  Dat gun ik jullie allemaal zo, wij als lezers voelen ons machteloos. Maar door dit soort acties net als voor Hugo ben je blij als je door geld te geven misschien toch iets in gang kan zetten.
  Carola x

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s