leven met ME

De pijnlijke waarheid

Soms vind ik de woorden niet. (En zeggen beelden zoveel meer.)

Foto’s met toestemming geplaatst. Credits: Christina Baltais, (artist & ME/CFS advocate). Check ook haar Instagram: @wordsasmedicine.

15 gedachten over “De pijnlijke waarheid

 1. De beelden spreken zonder woorden….wat verdrietig toch die ziekte, de eenzaamheid, het niet begrepen worden, dromen en verlangens gevangen in een ziek lichaam…ik zou je zo graag anders geven…

  Martine

  Geliked door 1 persoon

 2. De naakte waarheid. Martine, ik lag van de week te denken over jou. Na je parasiet is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan. Je bent anders gaan eten (tegen de parasiet) maar je bent ook allerlei orthomoleculaire preparaten gaan slikken. Je bent geloof ik (als ik de foto’s zie) ook veel afgevallen. Heeft dat hele ortho traject niet een negatief effect? Zijn je bloedwaarden wel “normaal” voor zover dat kan bij ME? Of heb je het gevoel dat het anders nóg erger zou zijn geweest. Ik vraag het omdat je heel hard aan het werk bent gegaan met allerlei aanpassingen, maar dat toen de POTS nog niet was gediagnosticeerd. En is al je moeite wel hetgeen goed is voor de POTS? Ik realiseer me dat we hier natuurlijk maar een klein stukje van je leven zien. Het is niet de bedoeling om kritiek te uiten of zo. Het kwam gewoon in mijn gedachten op. Jij hebt zelf natuurlijk al 1000 en 1 dingen bedacht.

  Geliked door 1 persoon

  1. t afvallen kwam door de darmproblemen. Die zijn voorbij, ik ben ook weer aangekomen.
   Pots is een veel voorkomend syndroom bij ME en heeft verder niets met voeding te maken. Ik slik geen preparaten verder maar alleen dat waar tekorten zijn gemeten of wat niet goed werkt (bijvoorbeeld schildklier).
   Qua voeding eet ik al geruime tijd niet meer volgens dat dieet, omdat dit qua energie niet haalbaar is(kost veel tijd en energie).
   Zelf vond ik dat ik sinds de renovatie van de keuken nu 3 (2?) jaar geleden stapsgewijs achteruit ben gegaan. En sinds maart met grote valpartijen waar ik niet adequaat genoeg op heb gereageerd. Had niet door dat t zo erg is. En zeker niet dat ik van gewoon zitten al zieker werd.
   Ik denk dat het orthomoleculair traject veel heeft opgeleverd. Nu in deze situatie continu aan de schijterij te zij, dát zou echt een drama zijn. 🙈

   Geliked door 2 people

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s