leven met ME

Lente!

Afbeelding Pixabay

Ik kijk naar buiten, het is stralend weer! Ik doe het raam open en snuif diep de geuren op. Ik wil naar buiten! Ik moet naar buiten! Maar dat gaat niet. Naar buiten gaan betekent pyjama uitdoen, kleding aandoen, trap aflopen en naar buiten lopen, buiten liggen op een ligbed, alle prikkels van het buiten zijn tot me nemen, weer naar binnen gaan, trap oplopen, kleding uit, pyjama aan en in bed kruipen.

Dat zijn echt te veel handelingen.

Natuurlijk kan ik het onderdeel pyjama uitdoen en kleding aandoen vereenvoudigen. Gewoon een warme trui over mijn pyjama aandoen. Dan nog betekent naar buiten gaan zeker 6 of 7 opeenvolgende handelingen. Dat zijn er 6 te veel.

Ik kijk uit het raam. Zie M. in onze tuin zitten. Hij ziet mij ook. Hij maakt er een grapje van en gebaart met mimiek dat het allemaal niet meevalt, zo in de tuin zitten. Ik mis niets gebaart hij. Ik zie ook de buren met hun dochter en kleinkind. Ze houden allemaal keurig de vereiste 2 meter afstand. Maar ze zijn wel buiten. Dat wel.

Mijn hartslag alarm gaat af. Ik sta hier al zeker drie minuten. Mijn lijf geeft aan ‘tot hier en niet verder’. Dus ga ik weer in bed liggen. Met het raam wagenwijd open om het lente gevoel zoveel mogelijk vast te houden. Dat lukt. En dat is fijn en heel pijnlijk tegelijk.

8 gedachten over “Lente!

  1. Zo herkenbaar…lente is hier…ik bereid me mentaal voor..op het naar buiten gaan,ondertussen,zet m’n man de tuinstoel klaar,en legt de kussentjes erin zodat ik lekker zit,ook hangt hij een dekentje klaar.want je weet maar nooit..dan komt hij naar boven.trekt m’n pantoffels aan,en m’n jas..en dan lopen we voorzichtig naar beneden,hij voorop.want stel je voor dat ik val..na 5 minuten.doen we alles in de omgekeerde volgorde.ik ga liggen.zucht een paar keer diep.terwijl m’n man in m’n hand knijpt,,was lekker hè,,,ga nu maar uitrusten ,en dat doe ik…nu kan ik helemaal niet naar buiten,ivm draaiduizeligheid,dus reis ik in gedachten terug naar al die fijne lente dagen,van vroeger.ik hoop dat jij heel snel toch even naar buiten kunt..een lieve groet.conny K.

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh ik kan me je verlangen om naar buiten te gaan levendig voorstellen. Wat balen dat het zelfs niet in pyjama kan en dan buiten snel gaan liggen… Gelukkig dat via je raam de lente alsnog binnen kan komen.

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s