geluk

Geslaagd

Sommige lezers lezen en leven al mee sinds ik begon met bloggen op 7 december 2010. Ik scheef in het begin vooral over consuminderen en besparen maar in die berichten sijpelde regelmatig wel wat over het gezinsleven door.

Lezers die mij al zo lang volgen, hebben onze zoon Sem hierdoor als het ware zien opgroeien. Ik ben nooit vergeten dat hij een skeelertocht voor een goed doel reed en geld inzamelde. Het merendeel van het bedrag dat hij ophaalde werd gedoneerd door bloglezers. Iets waar hij natuurlijk dolblij mee was.

Inmiddels deel ik bewust niet heel veel meer over hem. Ik schrijf over mijn leven en hij is daar weliswaar onderdeel van maar mijn openheid matcht natuurlijk niet altijd met andermans behoefte aan privacy. Toch wil ik nu wel iets met jullie delen.

2020 is een bijzonder jaar voor hem: hij werd in maart 18 jaar, haalde een paar dagen voor zijn verjaardag zijn rijbewijs en moest schoolexamen doen terwijl de wereld op zijn kop staat.


En…..geslaagd! 💕💪

Dát wilde deze trotse moeder even delen.

42 gedachten over “Geslaagd

 1. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! En leuke foto, wanneer heeft hij zijn prachtige lange lokken af laten knippen? Op naar de volgende fase! Ook onze zoon is geslaagd, en ook al weet ik dat er ergere dingen zijn, vind ik het toch erg jammer voor hen dat er geen gala en diploma uitreiking zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig lieve Martine! Logisch dat je heel trots op hem bent. Hij heeft zich door alles goed heen geslagen mag ik wel zeggen. En ja waar zijn de prachtige lange lokken gebleven….
  Hartelijk gefeliciteerd meisje en ook jij hebt het goed gedaan, ondanks al je beperkingen!
  Je hebt een fantastisch gezin.
  Liefs,

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fantastisch! Van harte met het diploma, en ook met het rijbewijs.
  Het is een prachtige leeftijd, waarop je het gevoel hebt dat de wereld voor je open ligt. Natuurlijk loopt het leven anders, heb ik ondervonden. Je vindt rijkdom waar je het niet verwacht, en loopt tegen beperkingen aan die je nooit had kunnen vermoeden. Maar het gevoel van vrijheid kan ik me nog heel levendig voor de geest halen, en ik gun het hem dat hij die ook ervaart, ook in deze tijd met corona. Ik wens hem een gelukkige toekomst en jullie dat jullie die mogen gadeslaan en meebeleven. Een heel hartelijke groet!

  Geliked door 1 persoon

 4. Van harte gefeliciteerd Sem, Martine en vader van Sem! Geweldig zoals hij zich ontwikkeld.
  De inzameling kan ik me nog herinneren, leuk was dat.
  Wat is (en was) hij toch een mooie jongen 😀

  Geliked door 1 persoon

 5. Wauw wat een mijlpalen! Gefeliciteerd voor jullie allemaal. Wat een knappe vent ook zeg met zo.n levendige, vrolijke uitstraling! Ik moest aan de foto denken die je laatst van jezelf geplaatst had toen je 16 was.

  Geliked door 1 persoon

 6. Van harte gefeliciteerd met dit leuke nieuws. Altijd blij en dankbaar als moeder als je ziet dat het je kind(eren) goed gaat.Als stille lezer volg ik je al jaren en regeer niet altijd, maar waardeer je stukjes enorm. Wat kan jij schrijven! En mijn hart huilt mee met wat je moet doorstaan met ME. Geniet van die mijlpalen van je zoon! En heel veel sterkte. Lieve groet,Ria…

  Geliked door 1 persoon

  1. Van harte gefeliciteerd Martine en ook uiteraard voor Mischa en Sem uiteraard. Wat een kanjer, einddiploma Middelbare School en ook nog rijbewijs. Hij kan de wereld aan. Ik weet niet hoe zijn vader eruitziet, maar vlgs mij heeft hij jouw mooie haar.
   Sterkte Martine en ik hoop dat het voor jou langzaam maar zeker weer een beetje de goede kant uitgaat.

   Geliked door 1 persoon

 7. Knappe vent geworden zeg!! Maar ook knap dat hij zowel zijn rijbewijs haalde en zijn diploma. Die zijn in the pocket. Vermoed dat hij veel van jullie heeft, zowel innerlijk als uiterlijk. Proficiat.

  Geliked door 1 persoon

 8. Van harte gefeliciteerd! Inderdaad: een mijlpaal, voor jullie alle drie! En het is een extra prestatie, omdat jouw ziek-zijn voor hem natuurlijk ook niet altijd makkelijk is (understatement??). Maak er met elkaar een feestje van om het te vieren!

  Geliked door 1 persoon

 9. GEFELICITEERD , wat een mooie berichten . trotse ouders !!!!
  18 jaar .. mijlpaal . en geslaagd .
  Zoals zo velen al zeggen : er zijn ergere zaken op de wereld , maar het gala etc wat nu niet doorgaat is wel jammer .. het hoort er allemaal zo bij he .
  Geniet van het succes met elkaar zover als het lukt .
  Veel liefde gewenst met elkaak

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s