geluk·leven met ME

Magie

Sinds ik sinds half september vooral plat lig, krijg ik niet heel veel meer mee van de seizoenen. De herfst ging over in de winter en inmiddels is het volop voorjaar. Ik lig vanwege de overprikkeling vaak met de gordijnen dicht dus maak het niet echt mee. Een heel enkele keer kan ik even buiten zijn.

Soms gluur ik als ik richting toilet loop door de luxaflex naar buiten. Dan zie ik onze tuin in volle glorie, het is één grote bloemenpracht nu. Onze tuin grenst aan een park en ook dat ziet er schitterend uit.

Die gluurmomentjes zijn heel fijn en heel pijnlijk tegelijk. De buitenwereld zo te moeten beleven, het gevoel afgesloten te zijn van alles, het raakt me diep. Vooral op zonnige dagen voel ik dat sterk omdat ik juist dan door het felle zonlicht overprikkeld raak en de gordijnen echt zoveel mogelijk dicht heb. Ik hoor spelende kinderen, weet dat mensen in hun tuin genieten en het gaat allemaal aan mij voorbij.

Maar op die zonnige dagen is er altijd één moment dat de pijn verzacht. In de avond staat de zon recht op onze slaapkamer. Het zonlicht is dan zachter, warmer. Als ik dan de gordijnen iets open schuif komt dit avondlicht door de luxaflex naar binnen. Één magisch kwartier lang baadt de hele slaapkamer in een warme gouden gloed. En tijdens dat kwartier is alles goed, zo goed. Alsof iemand me vasthoudt en zachtjes wiegt.

10 gedachten over “Magie

 1. Mooi hè, dat gefilterde zonlicht in je kamer. Ik kan er soms een hele tijd naar blijven kijken, als het licht door de bewegende boomblaadjes schijnt en je de schaduwen ziet dansen op de muur en de vloer. Of in je kopje thee… Dan lijkt het alsof je thee licht geeft. Doet me denken aan dat citaat van ik weet helaas niet meer wie: ‘Hoe noem je een zorgvuldig uitgepakt moment? … Een eeuwigheid’ 🙂

  Geliked door 2 people

 2. Lieve Martine, dit woord ‘gewiegd’ raakt mij diep. Het ontroert mij en het doet mij ook pijn om jou.
  Carola Ik hoop dat je nog vele momenten voelt van ‘gewiegd’ worden, dat dat de pijn wat verzacht.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Martine,

  Even proberen of ik zo ook kan reageren via de mail. Wat een mooi en pijnlijk tegelijk, wat je hebt geschreven. Het zal er wel heel mooi uitzien bij jullie achter het huis. Zo’n warme zonlicht wat koesterend kan dat toch zijn. Liefs Ingrid

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja warm dat avondlicht. Ik kan er speciaal voor gaan zitten. Ik hoop,dat jouw moment gaat groeien,al is het maar met een paar minuten

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s