leven met ME·ME-leven

Mijn nut

Soms twijfel ik
Wat is mijn nut
Wat kan ik doen
Wat kan ik nog doen
In dit leven
Mijn beperkte leven

Maar ook dit leven
Mijn beperkte leven
Heeft zijn nut
Ik vertel hoe het is
Laat zien wat onbekend is
Toon rouw en verdriet
Schrijf over mijn isolement
Deel wat ME met mij doet

En mijn grootste wens
Is dat ik jou raak
Jouw beeld van ME
Heb doen kantelen

Want dát is mijn nut
Dat is wat ik kan doen
Ik ben verhalenverteller
Vertel het verhaal
Dat niemand wilde horen

Telkens zoeken naar woorden
Om dat ene plekje
In jouw hoofd te vinden
Waar het door mij geschrevene
Veilig kan landen
En uit jouw mond rolt
Op het moment dat je hoort
Dat mensen iets beweren over ME
Waarvan jij nu weet
Dat het niet klopt

Ik ben de verteller
Van hoe leven met ME is
En als jij mijn verhaal deelt
Dan is dát mijn nut
En voor nu is dat genoeg


©MinofMeer 🍀

(afbeelding Pixabay)

30 gedachten over “Mijn nut

 1. Ik heb ook ME-achtige problemen maar veel minder erg dan jij. Als ik heel negatief ben dan klinkt er een stemmetje in mijn hoofd die iets zegt in de trant van “Wat zeur je nou, kijk naar Martine, zo erg is het niet met jou. Ze zou wel willen ruilen, hoor. Doe wat je nog kunt en geniet ervan.!” Jij hebt er helaas niets aan maar je bent heel nuttig voor mij om alles in perspectief te blijven zien. Daarnaast lees ik erg graag je blog. De dag wordt altijd iets beter als er een nieuw bericht van jou is.

  groeten,
  Misty

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit heb je, wat mij betreft, zeker bereikt en jouw informatie zal ik uitdragen, waar dat nodig is!
  Ook een leven op hele kleine schaal heeft zin en waarde.
  Jij hebt zelfs een talent om het leven te leven binnen grote beperkingen.
  En daar over te verhalen: daarmee laat je veel lezers delen in de mentale kracht, die in je is en blijft, door alle tegenslag heen.
  Een hele hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieverd, je bent van heel veel nut!
  Je bent van nut voor mensen die net als jij gebukt gaan onder lichamelijke problemen.
  Je maakt voor mij althans, duidelijk dat leven ondanks alles de moeite waard is.
  Ik put vaak kracht uit jouw berichten.
  Daarnaast ben je humoristisch en poëtisch in je verhalen en daar kan ik van genieten!
  Een warme knuffel van Aaf!

  Geliked door 1 persoon

 4. Grappig dat een musje zich nou nooit afvraagt wat zijn nut is. En toch mag het musje er zijn. Of een slak, waarvan wij balen van zijn bestaan in onze moestuin. Wat minder in knoflookboter gebakken. En toch mag hij er zijn.
  Waarom zou je eigenlijk ‘nuttig’ moeten zijn? En wie bepaalt dat?

  Geliked door 1 persoon

  1. Niemand zegt natuurlijk dat wij mensen nut moeten hebben. Naar het is een menselijke behoefte denk ik. Het als dat hij een leuke oma wil zijn voor je kleinkinderen
   Ik weet dat ik er mag zijn. Voor mij voelt het goed mijn situatie te gebruiken om te vertellen wat ME is.

   Like

 5. Mijn eerste reactie was: Wat is het nut van een individuele mens? Laten we die discussie niet aan gaan. Mensen dragen zo weinig bij, als je kijkt naar de ontwikkeling van de aarde door de miljoenen jaren heen. Onze kleinheid in dat grote geheel.
  Maar toen ik jouw gedicht las, bekeek ik dat anders. Meer als gemeenschap van mensen, en de behoefte daar aan bij te dragen. Hierin heb jij een stem gegeven niet alleen aan jezelf (en aan katten!) maar aan vele mensen met dezelfde klachten als jij. Je stem is warm en zonder vooroordeel, heeft humor en zelfreflectie. Ik zou wensen dat velen op dezelfde wijze hun zienswijzen en ervaringen naar voren konden brengen.
  Onderschat niet, hoeveel mensen door de jaren heen een band met je zijn gaan voelen door je blogs. Het is een eenzijdige relatie, besef ik wel. Zoals het nu is, geef je veel aan ons en vraag je zo weinig. Ik ben altijd blij als je na een blogpauze weer in de lucht bent, want dan weet ik dat je weer een klein beetje meer energie hebt.
  Een warme groet!

  Geliked door 1 persoon

 6. Je hebt je zoon ook opgevoed tot een prachtige man en al kan je niet actief zijn, ondersteunen kan op elke manier.
  En wat zouden je katten zonder jou zijn?

  Geliked door 1 persoon

 7. Alleen al door je stukjes op je blog ben je van grote waarde. Ondanks je beperkingen doe je dat dan toch maar! Ik vind je een goede schrijfster en lees je schrijfsels graag.
  Je bent een inspiratie voor anderen en daar mag je best trots op zijn!

  Een hartelijke groet van Jo.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat mij betreft heb je je doel bereikt, ik weet zoveel meer van ME af. Je hebt de gave om het heel duidelijk over te brengen. Ik verwijs mensen ook wel naar je blog. In de omgang met een ME patient heb ik er zoveel aan. Ik ben altijd blij als je een bericht post. Lees het graag, ook de kattenverhalen. Je doet er toe! Hartelijke groet.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik reageer niet vaak, maar ik lees je blog al jaren (10?) en je blijft boeiend. Ik zou je heel graag een hart onder de riem willen steken. Op de één of andere manier ben je een voorbeeld voor mij. Respect! Ik wens je alle goeds. Ik denk trouwens dat een leven met God ieders leven nog meer zin zal geven 🙂

  Geliked door 1 persoon

 10. Door jouw blog weet ik veel meer over ME! Je schrijfstijl maakt dat ik je blog al die jaren ben blijven volgen. Je hebt echt talent en ik ben dankbaar dat ik, als onbekende, op je blog mee mag lezen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik ben het met iedereen eens en de meesten kunnen het beter zeggen dan ik.
  Ik moet aan dit gezegde denken:
  Voor de wereld ben je maar één persoon maar voor één persoon ( en in jouw geval veel meer dan één) ben je de wereld.
  ❤❤

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s