leven met ME·ME Centraal

Oproep van ME Centraal

Is er onder mijn lezers toevallig een duizendpoot met veel kennis van ME, die tijd over heeft en zich wil inzetten voor ME patiënten?

Afb. Pixabay

ME Centraal is een online platform dat de laatste wetenschappelijke info over ME deelt en ons op de hoogte houdt van de (wereldwijde) strijd om erkenning van ME en betere zorg voor ME patiënten. Daarnaast biedt het een podium voor ervaringsverhalen, columns, kunst en gedichten gemaakt door patiënten zelf.

Ik heb al jaren ME, heb er veel over gelezen maar heb ontzettend veel geleerd via ME Centraal. Omdat de enorme brij aan informatie en ontwikkelingen toegankelijk wordt gepresenteerd. Met op de site zelf langere artikelen en op Facebook samenvattingen, te lezen voor mensen met brainfog.

Deze week plaatste ME Centraal onderstaande oproep:

WIJ ZULLEN DOORGAAN

Ditmaal geen grassroot artikel op maandag bij ME Centraal (hoewel…), maar een dringende oproep aan jullie allemaal. Dat rijmt, maar dat doet er niet toe.

Wij zullen doorgaan…

Maar…

… o.a. om gezondheidsomstandigheden ziet een van de moderators (en medeoprichter van ME Centraal) zich genoodzaakt zich terug te trekken uit zijn intensieve werkzaamheden voor ME Centraal. Dat zal vanaf 25 september a.s. zijn.

Daarom deze oproep aan iedereen die hier leest en waardeert wat wij al ruim 4 jaren aangeboden hebben. Zie jij kans die leemte te helpen opvullen, of is er iemand in je familie- of kennissenkring die dat zou willen en, vooral, kunnen.

Want goed op de hoogte zijn van ME (zoals beschreven in de Internationale Consensuscriteria voor ME uit 2011) is een must, net als het een stem willen geven aan degenen die daar zelf niet toe in staat zijn. Ook de Belgische lezers hier worden daartoe uitgenodigd.

Graag in dat geval contact opnemen via MECentraal@gmail.com, zodat we in meer detail kunnen communiceren wat de werkzaamheden inhouden.

Het betreft vooral eerst assistentie bij en later het overnemen van het samenstellen en plaatsen van de artikelen op maandag en donderdag (grassroot vooral) en op woensdag (wetenschappelijke artikelen)

Team ME Centraal

Hier de oproep zelf: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1186034771764613&id=281157395585693

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s