leven met ME

Millimetermijlpaal

In de strijd ME versus Martine was het tot nu toe 100 – 2. Zoiets.

Vandaag liep ik naar t kleine kamertje op de bovenverdieping, deed de deur open en liep de kamer in. En zag mezelf daar in de spiegel. Dat alleen al was een bizarre ervaring 😂. Ik heb een lijf!

Maar goed, tussenstand ME versus Martine is nu 100 – 3.

Ik zou graag met de overmoed die mij eigen is zeggen dat ik aan de winnende hand ben. Maar zo werkt het niet. Ik moet elke millimeter winst bevechten door niet te vechten en er zijn geen garanties. Het is ook onduidelijk welk niveau van zelfredzaamheid ik weer kan bereiken.

Maar elke millimeter is in mijn wereld een kilometer. Het maakt voor mij enorm verschil.

En dit soort overwinningen maken dat ik de moed er in houd.

22 gedachten over “Millimetermijlpaal

 1. Uit de toon van je blog vond ik al een heel klein beetje een verbetering te merken. Je hebt zoveel geleerd de afgelopen jaren dat je dat op de goed manier nu kan uitbouwen. elke millimeter is er een en rijgen zich tot een centimeter

  Like

 2. Mijn ‘vorm’ van CVS/ME is van een ander kaliber als die van jou, maar ik weet nog goed hoe blij ik was toen het me eindelijk lukte om binnen een dag de woonkamer te stofzuigen, of om vijf minuten buiten te kunnen lopen. Dus ik kan me een klein beetje voorstellen wat deze stap voor jou betekent en hoeveel moeite je moet doen om niet gelijk nog weer een stap te zetten.
  En nu kan ik inmiddels zoveel meer, dat het bijna lijkt alsof ik herstelt ben CVS/ME.

  Like

 3. Jeetje Martine!
  Je bent een voorbeeld voor mij, ik zeg het maar weer eens…. En dan je humor, ik kan mijn grinnik nooit onderdrukken. Dat dus! Vink zo knap!!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s