leven met ME

Regen!

Toen ik wakker werd regende het hier. Keihard. Misschien regende het ook waar jij wakker werd. Misschien moest je er zelfs doorheen, door die regen, om naar je werk te gaan of je hond uit te laten, kind naar school te brengen.

Regen roept veel herinneringen op. Hoe het voelt als je fiets in de herfst, de kou van het water op mijn gezicht, vingers die pijn gaan doen. Geuren van natte mensen in de trein en de tram. Hoe het voelt om de hele dag met vochtige kleren rond te lopen.

Maar ook: hoe blij ik als kind in de regen in plassen stampte. Het gevoel van kaplaarzen aan doen en door de regen gaan wandelen, hoe fijn dat kan zijn. Zeker als je daarna thuis komt en droge kleren aan kunt trekken en dan met een kop thee op de bank kunt kruipen.

Afgelopen zomer kreeg ik vaak de reactie van mensen, wat erg dat je de zonnige dagen mist.
Maar de zonnige, warme en lichte dagen betekenen voor mij juist meer fysiek afzien. Ik heb dan meer klachten, kan mijn temperatuur niet goed regelen, het licht is te fel voor mijn ogen.

De herfst is prettiger. Ik lig nu iets vaker en langer met het gordijn open want grauwe grijze dagen verdragen mijn ogen veel beter.

Ik denk dat vrijwel niemand beseft dat ik de regen mis. Gewoon de sensatie van kou, geuren en natheid. Het besef dat ik erdoor zou moeten om iets te doen. Dat er een dagelijks leven is wat soms verstoord wordt door keiharde regen waar je al dan niet mopperend doorheen gaat. Dat is wat ik mis.

Mischa bood aan de tuinslang op me te zetten. Paar natte katten er bij, wat herfstbladeren in bed voor de aardse geur en ik heb het gevoel bijna te pakken. Bijna.

Afbeelding Pixabay

10 gedachten over “Regen!

 1. Zeker goed gevoel voor zwarte humor die man van jou. Het klettert nog even lekker door vandaag, dus geniet van het ritme van de regen op je (zolder)raam.

  Like

 2. Die Mischa is goud waard. Geniet van je herinneringen. Ik heb vandaag een dag dat ik ‘uit sta’. Slechts een dag. Dus het betekent niets. Sterkte.

  Like

 3. Laat die tuinslang maar zitten. Maarr… een herfsttafel? Best leuk toch? En als de katten er over heen lopen, is het net alsof er een storm is geweest 😉

  Like

 4. Ha Ha , weer mooi beschreven Martine .
  Ik herken er wel iets van .
  Tot aan mijn 40e woonde ik in Den Haag/ Scheveningen met 2 kleine kinderen . We deden alles lopend en op de fiets ( of tram) . Zonder rijbewijs.
  Ik werkte in de thuiszorg ; alles op de fiets ; regenpak aan , regenpak uit .
  Maar ook het gevoel : de wind om je hoofd , geur van nat en bladeren .
  Later verhuisde ik en moest moest ik alsnog voor mijn werk mijn rijbewijs halen . Ben natuurlijk enorm blij met mijn auto en het is een keuze om deze te laten staan …
  Ik hou ook enorm van de herfst ; zomer te veel en fel licht .
  Fijne dag , hoop met vaak de gordijnen open en kijken naar de wolken

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s