leven met ME

Een topdag

Warm bed ✔️
Dak boven mijn hoofd ✔️
Levenslust ✔️
Pijn onder controle ✔️
Fijne dingen om naar uit te kijken ✔️
Lieve mensen om mij heen ✔️
Kattige ondersteuning ✔️
Vermogen om gelukkig te zijn ✔️
Alles binnen handbereik ✔️
Het leven per dag nemen ✔️
In staat grapjes te maken ✔️
Bewegingsvrijheid ❌

Het lukt niet altijd het leven per dag te nemen. En soms is de pijn niet onder controle. Of is mijn vermogen gelukkig te zijn in de wasmachine gestopt en komt dat er net zo mishandeld als mijn leesbril uit (van de week gebeurd 🙈).

Maar vandaag lukt het wel. Meer vinkjes dan kruisjes. Dat dames en heren, is in mijn wereld een topdag.

Een topdag betekent niet dat ik me ineens goed of beter voel.

Een topdag betekent dat het me lukt in in de meest kloterige omstandigheden die er zijn, tóch mezelf te zijn. Te voelen dat ik er nog ben. Dat ik compleet ben ondanks allerlei mankementen. En dat is iets waar ik dankbaar voor ben.

13 gedachten over “Een topdag

 1. Mijn oude huisarts zei ooit eens tegen mij, je kunt een heel mooi en zinvol leven leiden ook met ME (zij heeft zich jarenlang ingezet voor ME ) en dat vond ik een hele positieve benadering♥️dikke knuffel

  Geliked door 1 persoon

 2. Fijne voortzetting van deze topdag gewenst.
  Wij moeten naar de vloerbedekking winkel, die we hadden uitgezocht, en eigenlijk niet meer zo goed voor de geest kunnen halen, is bijna jaar geleden, moet besteld worden en dat duurt 3-5 weken! Vanmiddag even kijken of er een andere is die sneller kan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat fijn Martine, dat montert me op uit mijn tijdelijke en niet door gezondheidsproblemen veroorzaakte treurigheid. Katten zijn een geweldige ondersteuning. Onze katten zijn geen schootpoezen, maar ik heb al een paar dagen toch ineens dat ze op mijn schoot gaan zitten. Ze zijn warm, maken helende geluidjes, zijn uitermate aaibaar, en gedragen zich koddig. Wat wil je nog meer?

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ken en volg je nog maar een week Martine, en ik ben mij nog helemaal aan het inlezen. Maar wat fijn dat je heel wat positieve dingen kunt afstrepen zodat het voor Jou een Topdag is, ondanks al het kloterige wat altijd aanwezig zal zijn. Ik denk aan je en ben blij met deze Topdag!!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s