leven met ME·PEM

Zonder filterEen situatie is anders dan je denkt.
Omdat je niet alles kan zien.
Omdat je niet alles te zien krijgt.
Omdat het moeilijk voor te stellen is.
Omdat er grenzen zijn aan wat ik laat zien.
Omdat ik ijdel ben en mooi wil zijn.
Omdat ik vasthoud aan een beeld van mezelf.

Maar, dit ben ik en dit is ME
Mooier kan ik het niet maken.
Dit verdien ik niet, niemand verdient dit.

En nu we weer een nieuw jaar beginnen
hoop ik uit de grond van mijn hart
dat dit, deze situatie, voor mij eindig is.

Dat de wereld wakker wordt.
Dat de miljarden van het Covid onderzoek
ook iets opleveren voor de ME-gemeenschap.

Dat wordt erkend en gezien
dat één klote virus genoeg is
om een leven te verwoesten.

Dit ben ik na een nacht van geknal
Maar dit ben ik natuurlijk niet.
Jullie zien de gevolgen van ME.

En ergens onder die laag,
besta ik nog geloof ik.
Ik wacht als een zaadje
op mijn moment van bloei.

Ik ben er nog, nog steeds.
En dat moet ik laten zien
Anders verdwijn ik compleet,
uit mijn eigen leven en dat van jou.

Dus laat ik mezelf zien.
op een manier die ik verafschuw,
het is het enige wat ik kan doen.

Dit ben ik en dit is ME.

12 gedachten over “Zonder filter

 1. En toch, door alles heen, zie ik jóu. Door goed te luisteren naar wat je schrijft, “zie” en hoor ik je, dwars door ME heen. Het is een rotziekte, wat gun en hoop ik op anders voor je. En zolang je daarop wacht, lees ik wat je schrijft, zodat je “gezien” blijft! Een vederlichte omhelzing vanaf hier…
  Liefs, Martine

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Martine , jouw berichten maken vaak dat ik mij ongemakkelijk voel en weet dan niet hoe te reageren. Machteloos en verdrietig, we zijn zo gewend elkaar moed in te spreken: hou vol, het wordt beter, wat ben je toch moedig en zo voort.
  In jouw situatie klinkt dat allemaal hol, ik denk vaak aan je en wens je veel kracht en liefs ❤

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Martine,
  Dit ben jij en dit is ME. Ik ken eigenlijk niemand die het leven met ME zo treffend en indringend kan verwoorden als jij. Ik hoop zo dat door het post-Covidsyndroom de ogen van professionals geopend worden voor het leed dat ME heet. Ik hoop zo dat mensen zoals jij (en ook onze dochter) daardoor herkend en erkend worden in het lijden dat ze doormaken. Én dat het bijdraagt aan biomedisch onderzoek, ipv van alle traumatische psycho-flauwekul die nog steeds over ME-patiënten uitgestort wordt. Zolang je het kan opbrengen; blijf schrijven! Opdat jouw stem gehoord blijft worden. Opdat jij gezien blijft worden. Omdat ME gezien wordt. Je bent een bijzonder mens!

  Geliked door 1 persoon

 4. 💝💞 Ik lees… Jij en allen die ME hebben raken mij. Ik lees… en ik zie Jouw foto en ik denk Ach meissie toch. Ik lees… en weet even niet wat ik moet schrijven. Het raakt mij en het maakt mij verdrietig. Het kaarsje brand hier nog steeds voor Jou… Ik lees en ben er nog… voor Jou💝🍀

  Geliked door 1 persoon

 5. Lieverd, ik weet hoe je er vroeger uitzag en ook ik kijk hier doorheen naar jouw ware gezicht.
  Ook heb ik een kaarsje opgestoken in het oude jaar opdat jij in dit nieuwe jaar weer mag openbloeien. Ik zit hier met tranen jouw stukje te lezen en wil het universum vragen om jou een stukje van onze kracht en energie (van jouw lezers) naar jou te sturen. Opdat jij wat geholpen mag worden en dat er iets komt voor deze verschrikkelijke ziekte. Wat hoop ik dit allemaal voor jou en voor alle mensen die ME hebben. Voorzichtige omhelzing op afstand.
  😘😘
  Carola

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s