leven met ME

De kleine kapsalon

Mijn haar was te lang. Dat betekent klitten. Ik kan geen paardestaart maken want mijn linkerarm doet het niet goed. En gefrut door een ander aan mijn hoofd verdraag ik niet.

Dit zijn allemaal zachte bezwaren. Het hoofdbezwaar tegen lang haar is geur. Ik kan het niet zo vaak laten wassen als wenselijk is en dus lig ik in bed in de geurwolk van mijn eigen haar. En die geur is niet engeltjesfris zullen we maar zeggen.

Onlangs hadden we operatie douchen en haren wassen en nu ik toch bezig was, werd de kleine kapster besteld. Dat is mijn moeder. Die heeft de gave in 10 minuten mijn haren te kunnen knippen.

Dus eerst douchen en toen rust. De oplettende lezer denkt nu, douchen? Ja, douchen! Tegenwoordig lukt dat eens per twee weken in plaats van per drie maanden.

In de namiddag kwam mijn moekie, braaf met mondkapje voor. Ik had de prikkelarme knipbeurt besteld en vooraf aangegeven wat ik wilde.

Na vijf minuten werd ik niet goed en moest ik even liggen. Mijn moeder vertrok naar beneden. Toen ze terugkwam was ik nét in het stadium aanbeland van spierspasmes in mijn gezicht. Dat gebeurt altijd aan een kant. Dus dacht ze dat ik knipoogde.

Toen het tot haar doordrong wát het was, knipte dat zo mogelijk nog gestresster voor haar. Maar ze knipte, en daar ging het om.

Daarna werd Mischa geroepen om me naar de badkamer te brengen, zodat mijn haar even afgespoeld kon worden. Tegen die tijd was ik veranderd in een schuddend en huilend wezen.

Terug in bed nam ik afscheid van een aangeslagen moeder. “Dag mama, was gezellig, doen we snel nog eens.”

In de avonds rukte de pijn op. Slapen? Ammehoela. Maar mijn haar is weer kort. Dat wel. En ik zag mijn moeder weer even.

13 gedachten over “De kleine kapsalon

 1. wat een moeite moet je er voor hebben voor iets als een knipbeurt , maar fantastisch dat je moeder dat voor je kan doen .
  en dan … douchen … ik ben erg blij voor je !
  heb zelf iets met douchen ; soms zo fijn troostend als ik moe of niet zo lekker in mijn vel zit ; even een moment ontspannen .
  wens ik jou ook toe

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn om te lezen dat je nu per 2 weken kan douchen. En nog fijner dat je een keer je moeder hebt kunnen zien. Je haar zit weer netjes. Ik hoop dat het 1 x in de 2 weken blijft, het is al een hele vooruitgang voor je van 1 x in de 3 maanden naar dit stadium.
  Liefs Carola

  Geliked door 1 persoon

 3. Zoiets simpels als je haar wassen of zelfs knippen zo ingewikkeld door je ziekte. Fijn dat je moeder snapt hoe het werkt en nog fijner dat jullie elkaar even in het echt konden zien.
  Warme groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat moet je veel over hebben voor een knipbeurt! Fijn dat het gelukt is en dat je je moeder zag, dat wel. Fijn je weer even te zien en te lezen😊
  Groetjes, Martine

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach Martine, wat fijn van je haar, maar wat verdrietig dat een knipbeurt zo zwaar is.

  Voor jullie allemaal heel heftig en verdrietig.

  Ben wel heel blij voor je dat douchen vaker lukt en je haar zit leuk!!

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s