Chronische rouw·tekenen

Moeder en kind

afbeelding: Martine

Moeder zijn terwijl je ernstig ziek bent, slaat een gat in je hart. Daarin zitten alle gemiste momenten met je kind. Alles waar je niet bij bent, maar waar je wel bij had moeten zijn. De grote en kleine stapjes in het leven. De triomfen, valpartijen, feestjes, wandelingen, oudergesprekken op school, voetbalwedstrijden, samen kleding kopen, knutselen, spelletjes doen.

Aanwezig zijn in zijn leven op een andere manier dan liggend in bed luisteren naar verhalen.

Een goed contact bestaat niet uit kwantiteit maar uit kwaliteit, aandacht, met je geest aanwezig zijn. Ik weet het. Maar toch….

10 gedachten over “Moeder en kind

  1. ik heb hetzelfde, maar dan met mijn
    kleindochter. eindeliik was ze er en de plannen lagen er. Maar ik kon het niet want ik was ziek, ik deed het maar het kon niet.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik volg je al jaren en weet dat S. wel weet dat je een fantastische moeder was ondanks jouw beperkingen. Neemt niet weg dat jij de pijn voelt…. 😢😢 💕 Ik vind jou, S. en M. een prachtige drie-eenheid. Liefs, Carola

    Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s