Geen categorie

Update

Voor wie mijn blog las en het leuk vindt een update te lezen:

Soms is het niet voor te stellen, twee maanden geleden lag ik nog vrijwel de hele dag in het donker. Ik moest dagen bijkomen van douchen. Ik kleedde me niet aan, had dag en nacht pyjama’s aan.

Nu ben ik grote delen van de dag beneden, ook buiten in de tuin. Op veel dagen heb ik ook geen krukken nodig bij het lopen. Die gebruik ik vooral als ik het lopen oefen langs de sloot achter ons huis.

Vanmiddag heb ik zittend op mijn kruk gekookt. Tomatensaus met aubergine, linzen en fetakaas.

Zo wordt mijn leven langzaam weer prettiger. Nog lang niet normaal. Ik heb nog steeds pijn, ben nog steeds uitgeput en extreem snel overprikkeld. Ik moet nog steeds grote delen van de dag rusten. Maar de grens is opgeschoven naar een niveau buiten de hel. En daar ben ik enorm dankbaar voor.

De Abilify (het medicijn waardoor ik zo verbeter) sloeg niet meteen aan. Ik slik het sinds begin februari. En ik voelde pas na drie maanden effect. (Het kan dus even duren voor wie er ook interesse in heeft.)38 gedachten over “Update

  1. Wat een heerlijk nieuws! En wij zijn er om mee te leven en te leren van jouw inzichten. Ik ben altijd blijven kijken, af en toe, om te zien of je toch iets had geschreven.
   Je ziet er prachtig uit!

   Lieve groet

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat een fijn bericht! Ook fijn voor Mischa. En wat zie je er goed en mooi uit! Ik tikte vaak je blog aan, hopende op een goed bericht.
  Pas goed op jezelf en ga zo door!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat geweldig voor je Martine!! ☺️
  Wat heerlijk om weer buiten te kunnen zijn. Ik hoop voor je dat ook de snelle overprikkeldheid af zal nemen. Maar dit is al een hele fijne vooruitgang! 🌸☀️
  Lieve groet, Linda.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een fijn bericht.
  Ik duim dat het ook een langdurig effect, liefst zelfs blijvend, zal zijn. Ik lees al een tijd mee en heb je steeds hoopvol gezien en dan toch weer een terugval, hopelijk nu niet.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat goed om van je te horen. Heerlijk een straaltje hoop…
  Dankzij jouw bericht is mijn humeur ook stukken verbeterd (ik heb een hekel aan de hitte). Dank je!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een geweldig nieuws, Martine. En wat een enorme zelfbeheersing van je om tóch niet op hol te slaan.
  Ik ben niet zo’n reageerder, maar ik denk vaak aan je. Ik heb veel van je geleerd, vooral over wat ME níet is. Hierdoor kan ik veel verstandiger reageren op mensen om mij heen met een chronische ziekte.
  Ik wens je toe dat je kunt genieten, en dat je niet teveel van jezelf moet.
  Liefs, Arianne

  Geliked door 1 persoon

 6. Oh wat een fijn bericht. Hopelijk mag de stijgende lijn doorzetten. Ik sluit mij aan bij bericht Arianne. Denk vaak aan je, veel bewondering voor je, je hebt mijn blik verruimd op ME en chronische ziekten

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s