leven met ME·PEM

Uitge(s)teld(e PEM)Zondag leerde ik de ouders van de vriendin van onze zoon kennen. Nu hij samen met haar een half jaar in het buitenland gaat studeren en ik wel af en toe bezoek aan kan, leek me dat een mooie aanleiding voor een zorgvuldig geregisseerde ontmoeting. Ze hebben via de kinderen en Mischa gelukkig veel over mijn situatie gehoord en zijn inlevend, bleek.

Mischa kende ze al, heeft ze diverse keren gezien en heeft daar zelfs thuis gelogeerd een keer. Dat het hartelijke en gastvrije mensen zijn wist ik dus al.

Het was enorm gezellig, het klikte meteen en ik hield het best lang vol. Daarna stortte ik in, zwaar overprikkeld natuurlijk en heb ik me gedeisd gehouden.

De volgende dag viel het mee. Geen centje pijn. En eigenlijk voelde ik me gewoon goed (binnen ME-termen dan hè, dus gewoon de normale shit). Dinsdag ging het ook goed. En even dacht ik dat ik hersteld was, want de PEM bleef uit !

Maar vannacht werd ik happend naar adem wakker. Ik kan me niet bewegen van de pijn in mijn benen. Mischa heeft me net omgedraaid in bed omdat dat niet zelfstandig lukt. Het is wachten tot de pijnstilling gaat werken, óf die gaat werken, tot ik naar de WC kan. Maar ik heb er een hard hoofd in want vandaag is PEMmie mijn beste vriend.

Ik trap er elke keer weer in.

Tekening: moederkloek (moet loslaten als de kinderen naar Praag vertrekken)

3 gedachten over “Uitge(s)teld(e PEM)

  1. Auw! Ja…dit moest ik vandaag even lezen. Ik herken dit zo! En elke keer trap je er weer in he? Hoe is het toch mogelijk, denk ik steeds. Maar dat is niet liefdevol naar mezelf toe. Ik trap er steeds in omdat ik mezelf daarmee “sane” houd. Het houdt me uit de wurgende angstgreep die anders ook nog eens bovenop de greep zou komen die ME toch al op mijn leven heeft. Dit is mijn survival “tool”, en dat is héél knap van mijn brein. Lastig, dat wel. Want ik ben dus geneigd op die tweede goede dag te denken: joepie, het valt mee: ik ga vandaag nog wel even …(vul maar in)… ! Dan word ik overmoedig. En dat is géén goede survival tool. Leren…met vallen en op staan. Maar beter niet te hard vallen. En dát leer ik dan weer van jouw teksten. Dank je wel, en PEMmelse! ❤

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s