PEM·Post Exertional Malaise

Omhoog krabbelen

De afgelopen weken waren pittig. Een escalatie van pijn en uitputting, PEM op zijn best. En het was en is nodig om rustiger aan te doen dan normaal. Ik was de afgelopen dagen daarom offline en dat deed goed.

Facebook is voor mij een belangrijke manier om sociale contacten te onderhouden maar het is natuurlijk ook overprikkelend. Een ingewikkelde spagaat tussen de behoefte aan contact en de noodzaak om te rusten, maakt dat ik soms keuzes maak die mij enerzijds goed doen, maar anderzijds mijn isolement versterken.

Zo zijn er nooit winnaars, alleen verliezers bij deze aandoening.

Afijn. Heel langzaam krabbel ik weer iets omhoog. Gisteren zat ik even buiten en genoot. Nu is het zaak om de komende dagen niets vreemd te doen én te hopen dat er zich niets onverwachts voordoet. Duimen jullie mee?

🍀 Martine

5 gedachten over “Omhoog krabbelen

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s