katten·Zwerfkatten

Dibbes

Kijk nou wat Dibbes durft!

Met zwerfkat Dibbes maken we grote sprongen. Mocht ik hem zaterdag voor t eerst aaien (ik heb vervolgens snot en kwijl gejankt van ontroering), op dinsdag zat hij op schoot. Elke dag komt hij vaker en langer naar binnen, ook nadat de deur wordt dichtgedaan. In de nacht van donderdag op vrijdag bleef hij voor het eerst ook in de nacht binnen, een megastap! Wel is hij nog enorm schrikkerig en kunnen we alleen ons heel zacht en rustig door het huis bewegen.

Dibbes gaat zo snel als mogelijk – afhankelijk van het tempo dat hij aankan – naar de dierenarts voor onderzoek en castratie. Ook moet er worden gekeken of hij is gechipt en zo niet, worden gechipt. In geval van chip wordt dat nog wat. Dan kunnen we geen aanspraak op hem maken als zijn oude baas hem terug wil nemen. Is er geen baasje dan wordt hij na een jaar opvang door ons officieel van ons. Zo is dat geregeld in Nederland.

Ik maak me zorgen om zijn ogen. Het pus druipt er uit en hij ziet bijna niets. ik heb de dierenarts al eens foto’s van zijn ogen gemaild en ben daarna op haar aanraden gestart met een breed spectrum antibiotica dat ik door zijn eten meng. Sindsdien is het iets beter maar dat er iets niet goed zit, is duidelijk.

Dus hoe sneller hij naar de dierenarts kan, hoe beter. Eerst maar eens in de mand zien te krijgen.

15 gedachten over “Dibbes

 1. Glutenvrije dieetproducten zijn vaak megaduur en zitten vol met suiker en zetmeel. Ik koop het heel weinig. Ik koop pain campagnard van Schar als ik een dagje wegwil. Dat brood lijkt op Duits brood en is niet zo droog en hoeft niet 'opgepiept' te worden.
  Crackers vind ik wel regelmatig en dan koop ik die van Consenza (die met extra vezels), die zijn niet zo duur en erg lekker.
  Pasta heb ik van Sam Mills (maispasta). Ik koop het bij Jumbo. Lidl heeft tegenwoordig ook glutenvrije pasta.

  Ik weet niet of je vlakbij Duitsland woont, daar is glutenvrij goedkoper.

  Like

 2. Misschien is groenten en fruit nog wel het voordeligst,als je glutenvrij eet.In het boek “broodbuik”worden ook andere nadelen van een aantal glutenvrije graanvervangers genoemd.Succes,Izerina

  Like

 3. Dank voor de tip van gluten- en zuivelvrije chocolade! Ik heb ook het advies gekregen zuivel te vermijden, net als bonen en nachtschadegewassen. Waarschijnlijk komen daar binnenkort nog een paar producten bij (bloed wordt nu onderzocht). Het is een hele omstelling, waarbij veel recepten uit mijn standaardrepertoire niet meer kunnen. Ben heel daarom heel blij met internet, er zijn zoveel tips te vinden. Zoals die van jou over chocolade. 🙂 Goed weekend!

  Like

 4. wat goed van je dibbes enne in duitsland heb je heel veel meer keuze in glutenvrij en niet zo kostbaar, mocht je in de buurt zijn, bedankt voor je reactie op mijn blogje , je bent geweldig meis, geniet ervan , liefs marion

  Like

 5. Nog beter voor glutenvrij, Italië! Daar heb je zelfs menukaarten met een compleet glutenvrije bladzijde, en overal in de supermarkt staat aangegeven of iets wel/geen gluten bevat. Verder is Schar ook Italiaans (zou je niet verwachten met die naam)

  Like

 6. Hee Spaarcentje, ik zit net te lezen over een boek: Kracht van oorspronkelijke voeding. Alle recepten in dat boek zijn glutenvrij en op een paar na ook zuivelvrij. Misschien heb je er wat aan?Het boek kost 16,95

  Like

 7. Wat fijn dat Dibbes zich al zo goed thuis en op zijn gemak voelt bij jou/jullie. Hopelijk besluit hij om voordat het echt koud en guur weer wordt om iedere nacht bij jullie te overnachten en definitief zijn intrek bij jullie te nemen. Maar als ik alles zo lees,heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Marja

  Like

 8. Met glutenvrije producten zit je wel weer met het maisprobleem, of je zit meteen in de hele dure amandel/noten meel……ik maak zelf cake van boekweit. dat vind ik dan nog de goedkoopste in alternatief…..en verder eet ik dus kiembrood(manna/essener)….daar zitten geen gluten meer in door het kiemproces.

  Like

 9. Klopt. Ik gebruik al vrij lang amandelmeel en kokosmeel om te bakken. Het is idd duur maar beter dan maismeel. En cake van amandelmeel is een stuk lekkerder vind ik dan van boekweit. Ik eet ook suikervrij en boekweit heeft een behoorlijke penetrante smaak vind ik.
  Ik bak tegenwoordig platte broden van kikkererwtenmeel, heel smakelijk.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s