katten·Zwerfkatten

Kattenjournaal

De rust keert hier weer terug in huis. Op het moment dat ik dit stukje tik zit ik op bed en liggen er twee katten vlak bij elkaar te ronken. De feliway in combinatie met het opvoeden van Dibbes werkt dus goed. Hij leert snel en hij reageert goed. In plaats van in onze handen klappen of nee roepen, duwen we hem nu gewoon weg bij ongewenst gedrag en dat begrijpt hij én hij wordt er niet angstig van. Belangrijk, gezien zijn verleden.

Natuurlijk is niet alles meteen pais en vree. Dagelijks zijn er wel kleine voorvallen. Vooral Moos moet vaak een puntje maken. Als hij ziet dat Dibbes naar boven wil, gaat hij soms snel op de trap liggen. Dibbes durft hem dan niet te passeren. Maar ook zijn er goede momenten. Gelukkig heeft Dibbes nogal een bord voor zijn kop en blijft goed van vertrouwen en wordt niet onzeker door het gedrag van de anderen.

Toen we Dibbes net leerden kennen, speelde hij niet. Een zwerfkat heeft daar geen tijd voor. Nu hij bij ons woont en zijn dag vooral uit slapen, knuffelen en eten bestaat, komt er ook ruimte voor spelen. Hij speelt als een kitten: ergens op springen, iets weg slepen en dan ineens er keihard mee wegrennen. Heel onbesuisd en wild. Er liggen hier altijd wel kattenspeeltjes en die werden de afgelopen weken steeds wilder besprongen. Alleen met ons spelen deed hij niet. Telkens als ik met een touwtje aan kwam zetten, rende hij weg. Het was al snel te eng. Afgelopen week lukte het voor het eerst wel. Ook zette Smoes eerste aarzelende stappen om samen met Dibbes te spelen. Iets wat Dibbes héél graag wil maar tot nu toe mislukt doordat hij de katten té direct benaderd.

Al met al heel veel vooruitgang!

18 gedachten over “Kattenjournaal

 1. Toen wij ons huisje kochten waren overal zulke deuren. We hebben ze laten zitten.Ik heb het huis schoonmaken in vijf stukken verdeeld. Die werk ik allemaal af,voor ik weer overnieuw begin. Is het een week met veel of onverwachte of andere zaken,dan ga ik gewoon de volgende week verder. Alleen snel stofzuigen doe ik tussendoor,als er hondenvuil ligt

  Like

 2. Ik heb door schade en schande moeten ontdekken wat voor mij het beste werkt, qua huishouden en alles wat daarbij komt kijken. Ik heb een standaard wat iedere dag terug komt (mits mogelijk lichamelijk, maar dat gaat steeds langer en vaker goed!) Daarnaast doe ik iedere dag iets extra's. Maar dat bepaal ik per dag en probeer in het voren te voelen wat ik wel en niet aan kan. Eigenlijk gaat dit erg goed, maar het heeft wel heel wat jaren geduurd voor ik zo ver was, dat ik niet meer zo vaak de grens over ga, i.p.v net daarvoor te stoppen. Een fijn ritme voor mij en het gezin zo. Al blijft er voor veel extra's buiten de deur niet veel over. Maar ook dat is een keus die ik maakte. Ik voel me gewoon erg goed als ik thuis zoveel mogelijk zelf kan doen. Koken, met de hond wandelen, boodschappen doen en schoonmaken. Beetje zorg geven aan moeder en energie over voor logees thuis, die dat nodig hebben. AL met al een goede (midden)weg.

  Like

 3. Zo zie je dat je het beste op je eigen gevoel kunt afgaan, zowel wat je eigen gezondheid en aanpak daarvan betreft als met Dibbes destijds met de asielmevrouw. Verstandig dat je de huishoudelijke zaken zo aanpakt, rustig aan dan breekt het lijntje niet. Net zoals de relatie met Dibbes en de andere katten, ook hier doet de tijd zijn werk. Fijn dat het met jou en de katjes onderling steeds een stukje beter gaat en dat Dibbes nu een fijn leventje heeft. Moet wel lachen met het gedrag van Moos, Katten zijn heerlijke beesten, als ik ons katertje eens naar mij zie kijken zou ik zo graag willen weten wat er nou in dat kattenbreintje omging, misschien is de wetenschap nog eens zo ver. Fijn weekend voor jullie allen. Marja

  Like

 4. Hallo Spaarcentje,

  Ben je bekend met “de huishoudcoach”? (Els Jacobs)
  Ik ben geabonneerd op haar digitale nieuwsbrief en heb ook het boek: “De Huishoudcoach”van Els Jacobs dus.
  Ze geeft hele goede tips en is niet dwingend.
  Ik ben het hélemáál met je eens dat Flylady ontzettend Amerikaans is. Niet mijn ding, het wekt zelfs mijn irritatie op.
  Je kunt het boek op verschillende manieren gebruiken. Heel overzichtelijk en motiverend.

  Groet Wilma

  Like

 5. Wat een prachtige deuren, die zullen een hoop verschil maken. Beneden en op zolder heb ik ook mooie deuren. Boven heb ik plastic! kozijnen en hele lelijke deuren, het is echter zo'n operatie die nu echt onder overbodige luxe valt in mijn situatie… Maar ooit.. (net als dat mijn huishouden ooit voor elkaar komt:)Julia

  Like

 6. Ik heb Flylady ook een aantal keer geprobeerd, maar liep tegen hetzelfde op als jij, dus ik ben nu maar gewoon bezig met mijn eigen systeem in dit soort dingen te ontdekken. Dat werkt een stuk fijner. En wat een prachtige deuren, met glas in lood zal dat helemaal vast schitterend worden!

  Like

 7. Ik ben niet van de schema's en lijstjes. Dat werkt beklemmend bij mij, dus fly lady is niets voor mij. Huishoudcoach ook niet, ook teveel lijstjes.

  Filmpje van Simons Cat is enig.

  groet, Odette

  Like

 8. Op zich vind ik de gedachte achter FLYLady wel een mooie: FLY = Finally Loving Yourself. Een opgeruimde woonomgeving heeft, voor mij althans, te maken met goed voor jezelf zorgen, iets waar ik niet altijd zo goed in ben.
  Maar inderdaad, al die mails, die je iedere dag opnieuw krijgt hebben mij na een tijdje ook afgeschrikt, al worden er zeker wel goede tips gegeven. Ik wist niet van het bestaan van FLYLady light, trouwens. Ik zal eens gaan zoeken.
  Mooie deuren. Succes met de renovatie ervan. Ik hoop dat ze straks mooi zullen staan.

  Like

 9. Ik kreeg ook de kriebels van Flylady. Alsof ik niets beters te doen heb 🙂 . Echt wel. En leukere dingen heb ik ook nog te doen. Kortom, mijn huishouden is dat van Jan Steen. Zolang we elke dag gedoucht, gekleed en gevoed zijn, vind ik het al heel wat.

  Like

 10. Ik vind het kattennieuws altijd erg leuk om te lezen. En wat een leuk filmpje. Mijn katten zijn al 10 jaar bij elkaar dus echt vechten doen ze niet meer. Wel vaak dat Floor tegen Polly aan gaat liggen en dat Polly dan meteen op staat en weg loopt. Floor heeft gewoon meer behoefte aan contact dan Pol. Is wel eens zielig voor haar. Mascha.

  Like

 11. Ha, ha, ja Flylady is heel Amerikaans, maar ik heb er toch wel wat van geleerd. En die e-mails heb ik toen ook heel snel weer afgezegd.

  Fijn dat het verder goed gaat met je en ook heel fijn dat het met de katten samen en Dibbes de goeie kant op gaat. Arm beest, moet gewoon een heel deel van z'n ontwikkeling nog inhalen. Mooi dat ie bij jullie een veilige omgeving heeft om te leren.

  Hier hebben we ook wat nieuws. Nieuwe poes van buren weet nu ook hoe ons kattenluikje werkt. Gelukkig is het tot nu toen geen oorlog geworden. Onze clan lijkt er vrij relaxed onder.

  Like

 12. Vroeger had je Kaat Mossel, dat was ook zoiets maar dan nuchter van toon. Daarvan heb ik wel de vaste taken en de vaste dagen van overgenomen, en het opruimen voor je naar bed gaat enzo. En je rotzooi achter je kont opruimen.

  Dat boek van de huishoudcoach is ook wel leuk. Huisvlijt heeft er geloof ik nog een recensie van. Doe het toch op mijn manier maar het geeft soms net even wat meer zin om de dingen dan ook echt te doen.

  Like

 13. Ik ben wel een fan van fly-lady, tot nu toe…. Zit nu op dag 7 van de babysteps en het gaat eigenlijk heeeel goed. Ik doe meer dan ooit tevoren op een dag 😉

  Wat bij mij vooral helpt is het 's morgens mijn schoenen aandoen. Om de een of andere reden voel ik me dan veel actiever dan zonder schoenen aan. Waarom? Daar snap ik zelf ook niks van 😉 Maar het is wel zo 😉

  Like

 14. Hi, hi, dat heb ik dus ook 🙂
  Ik heb de site verder nog niet bekeken maar alleen de eerste 2 tips.
  En de 2e was dus die van de schoenen.
  Zonder schoenen ga ik al snel lekker op de bank hangen maar nu dus niet.
  Komt er dus toch nog iets uit mijn handen op mijn vrije dag.

  Like

 15. Dat zijn bijzonder mooie deuren daar op de foto. Leuk dat jullie er glas in lood in gaan zetten, dat is een project waar ik mij ook aan ga wagen. Veel succes gewenst!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s