katten

De kat in de mand

Al 20 jaar deel ik mijn huis met katten. De meesten kwamen aanlopen, twee kwamen er uit het asiel, eentje werd gescoord in de supermarkt alwaar ze in de jaszak hing van een man, die maar al te graag afstand van haar deed. Die katten die mijn leven verrijken zijn heel divers, van karakter en van uiterlijk. Toch hebben alle katten iets gemeen met elkaar: ze gaan nooit daar liggen waar ze mogen liggen maar daar waar ze liever niet gewenst zijn. Hoe minder de plek voor hen is bedoeld, hoe aantrekkelijker deze wordt gevonden.

Dus trof ik de afgelopen jaren katten aan in bed, in de kast, op het tafelkleed, in een mosselpan, in een rugzak waarmee ik binnen enkele uren op vakantie zou gaan, in weekendtassen, in wasmanden, in truien, op stapels vuil beddengoed, op stapels schoon beddengoed, op de keurig opgevouwen tent, achter de schotten op zolder, in de kruipruimte onder de kelderkast, in schoenenbakken, in doosjes die net uitgepakt zijn, op het aanrecht, in de voorraadkast, in een bak met legoblokjes, in de LP-kast, in de fototas, in mijn breimand of net op de plek waar ik wil neerploffen. Ik trof ze nooit, echt nooit in het schattige kattenmandje dat ik speciaal voor alle katten neerzette, stuk voor stuk, gewoon om het elke keer weer te proberen. Nooit had ik een kat die braaf ging liggen op de daartoe bestemde plek.

Behalve ons laatste aanwinst Gerrie. Dolgelukkig met zijn eigen mand.

 

Fijn weekend allemaal!

19 gedachten over “De kat in de mand

 1. een warme platte kruik onder het dekentje in het mandje, daar sliep mijn oude kat in de wintermaanden op.. heerlijk… nergens was het zo heerlijk slapen voor haar Bieke

  Like

 2. Mijn poes Katja gaat altijd gauw op mijn plekje op de bank liggen zodra ik opsta. 😉 Maar verder is ze een hele brave kat hoor. Ach ja, ze is 17 jaar, dus dan doe je niet meer zulke gekke dingen.

  Like

 3. Joepie ligt de laatste dagen op de convectorput. Lekker warm. Of natuurlijk op mijn plekje als ik opsta. Of op de verboden plek…op de rugleuning waardoor de kussens geheel inzakken. Maar gelukkig ook heel veel in zijn mand. Ach, hij is van 1996, oud heertje.

  Like

 4. Wat is het toch een lieverd… allemaal trouwens!!
  Onze eerste 2 katers gingen braaf in hun mandje liggen in de bijkeuken (hoewel ze het hele huis tot hun beschikking hadden), maar onze vorige kat ging in het postbakje liggen dat in de kamer op tafel staat… Gek genoeg heeft de kater die we nu hebben deze gewoonte overgenomen (altijd maar 1 kater gehad, dus niet van elkaar af kunnen kijken!). Inmiddels ligt er geen post meer in het bakje, maar een dekentje/handdoek 🙂 Tja, eigenlijk hoort het niet, maar ja… van daaraf hebben ze wel een mooi uitzicht op de vogels in de achtertuin.
  Fijn weekend! Groet, MB.

  Like

 5. Onze katten thuis lagen ook nooit in een mand , ze kropen in het hooi of jongde in de kist met zaagsel en winterpeen. Onze huidige katten liggen overal en niet in hun mand. Vooral Jerry heeft een favoriete plek onder je dekbed in je bed wegkruipen .

  Like

 6. Hier is dat ook heel herkenbaar met onze kat.
  Al moet ik eerlijk zijn. Ik vind het toch een beetje raar als onze kat in een natte teil of in de wasbak(!!) gaat liggen.
  Tsja… Ze zeggen dat huisdieren op hun baasjes lijken.

  Like

 7. Owh dat koppie *verliefd* maar wat herkenbaar! hier gaat de ene poes bij de hond op zijn kussen liggen (bullmastiff) hij ligt op 1/3 zij dus op… die 2/3 en zielig kijken dat hij dan doet, hihi

  Maar wat een droppie is Gerrie

  Fijn weekend
  Ruby

  Like

 8. Wat heb toch een heerlijke manier van schrijven. Ik kan zoooo genieten van je poezenstukjes. Toen ik las dat een van je katten in een mosselpan was gaan ziten vloog de koffie bijna tegen mijn beeldscherm van het lachen. Fijne zondag nog.

  Like

 9. Hij heeft ook wel een heel comfortabel mandje 🙂 Hier wilden de poezen (nou ja één ervan is een kat) ook nooit in hun mandjes. Wel in de aardappelmand liefst zo vol mogelijk met aardappels. Maar nu zijn broer en zusje alweer 17 jaartjes oud en liggen verdraaid graag in de mandjes. Wat een lief koppie die Gerrie..

  Like

 10. Bekend verhaal dit! Onze thomas was ook nooit zo van de mandjes en dekentjes die speciaal voor hem bedoeld waren, maar we bleven volhouden! Uiteindelijk hebben we een mooi kattenmandje gevonden waar ie stapelgek op was, misschien kwam het mede door de ouderdom maar hij was er niet uit te slaan! Zo zie je maar weer; als ze een geschikt mandje hebben is het al snel goed.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s