katten·lezen·Zwerfkatten

Over boeken en katten…

Vorige week schreef ik een review van het in december verschenen Paleo Lifestyle Magazine op mijn kookblog. Trouwe lezers hier hebben ook vast wel mee gekregen dat ik al geruime tijd paleo eet. Sinds ik dat doe (en sinds ik de gluten uit mijn eetpatroon schrapte) zijn mijn darmen aanzienlijk opgeknapt. Het eetpatroon bevalt me goed, wel ‘kak’ ik af en toe in en eet te veel pure chocola om vervolgens te veel van het pad af te wijken. Het tijdschrift gaf me weer veel inspiratie en ik ging meteen weer strakker in paleostyle eten. Grappig genoeg merkte ik meteen een toename in energie dit keer, wat misschien ook te maken heeft met dat ik eens niet over mijn grenzen ging in de week ervoor, maar toch.

Medeblogger Marga las mijn review en bood mij een aantal paleoboeken aan die ze weg wilde doen. Lief! Twee dagen later kwam haar pakje binnen. Drie hartstikke mooie en als nieuw uitziende boeken vol informatie en inspiratie. Vooral het boek van Robb Wolf stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Helaas is onze bieb zeer behoudend en de meeste paleoboeken worden niet aangeschaft. Het boek ‘Oergondisch genieten’ bijvoorbeeld werd dan onlangs wel aangeschaft door de bieb en nu sta ik al weken op een wachtlijst. Dat schiet dus niet op. Als ik erover wil lezen, moet ik dus op andere manieren aan de boeken zien te komen. Ik was dus heel erg blij met het gulle gebaar van Marga.

De katten waren ook blij met het pakje. Marga heeft twee honden en die geuren werden duidelijk opgepikt, héél interessant vonden ze dat.

Over katten gesproken (kijk nou toch eens hoe vloeiend ik van het ene naar het andere onderwerp ga). ‘I have a cunning plan‘ – zoals Baldrick in mijn favoriete TV-serie Blackadder altijd zegt – om Dibbes en Gerrie meer aan elkaar te laten wennen. Gerrie is een gewoontekat en ligt vaak op dezelfde stoel aan tafel. Nu heb ik daar vlak bij twee kleine krukjes gezet, met een kleedje erover heen. Dat plekje is bovendien heerlijk warm want het staat bij een luchtrooster van onze hete luchtverwarming. Mijn inschatting was dat Dibbes gezien zijn egocentrische aard – nieuw plekje dus van mij, van MIJ! – niet zou kunnen weerstaan. En jawel, wat heerlijk toch als beesten zo voorspelbaar zijn:

Dus slapen de heren sindsdien uren vlak bij elkaar in de buurt, naar volle tevredenheid. Ik hoop dat dit ook gaat schelen op de moeilijke momenten, als ze elkaar bijvoorbeeld passeren in de keuken, op de trap of in de deuropening. Dat leidt nu nog vaak tot gemep maar wordt misschien zo wel minder.

Fijn weekend allemaal!

9 gedachten over “Over boeken en katten…

 1. Wat een goed idee, om de katten broertjes zo aan elkaar te laten wennen! Ik vind jou echt een kattenfluisteraarster! En fijn dat je zulke mooie boeken kreeg van Marga. Leuk toch, als we elkaar op die manier wat kunnen helpen?! groetjes Esther

  Like

 2. Ik kocht vorige week De mooie voedsel machine De charme van je darmen van Giulia Enders.
  Een makkelijk geschreven boek door een arts in opleiding over hoe je voedsel precies verteert wordt van je mond tot je kont. Ik lees mijn hele leven al boeken over gezondheid, voeding en kruiden maar hier lees ik echt dingen die ik niet wist… als ik het gelezen heb gaat het boek naar mijn collega's we hebben een ruilbibliotheek, als iemand van ons iets leest wat we geweldig vinden dan laten we dat boek rouleren, zo houden we elkaar op de hoogte van allerlei nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Bieke

  Like

 3. Wel fijn dat j bij jullie bieb kan zien hoeveel wachtenden er voor je zijn. Ik heb een boek gereserveerd, maar heb geen flauw idee wanneer ik het krijg!! Maargoed, ik wil het wel graag lezen, maar over een half jaartje is ook prima…

  Like

 4. Ik zie niet hoeveel wachtenden er zijn maar als je een boek hebt gereserveerd en je hebt het na een maandje nog niet, krijg je we een mail met de opmerking dat er veel belangstelling voor is en dat het nog wel even kan duren.

  Like

 5. En worden die boeken dan ook via interbibliothecair leenverkeer (IBL) aangevraagd? De bibliotheek in ons dorp heeft haast niets, maar alles wat ik wil lezen komt uit alle hoeken en gaten van het land naar me toe via IBL. Alleen bij kersverse bestsellers zijn er lange wachttijden.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s