algemeen·vakantie

Hoe was de vakantie?

De afgelopen vrije weken vlogen voorbij en we genoten enorm. De eerste week van de meivakantie was M. ook al vrij en hoewel we vooraf plannen hadden voor een dagje uit kwam daar uiteindelijk weinig van terecht. In plaats daarvan genoten we van de tuin en het weer en het was helemaal goed zo.

De tweede week vertrokken we naar Frankrijk, een beetje beteuterd omdat de weersvoorspelling echt prut was. Nu vermaken we ons ook wel met slecht weer – er is een houtkachel in de gite – maar het is natuurlijk wel fijn als je buiten op een terras kunt zitten na 900 km te hebben gereden. En wat viel het mee! Hoewel we onderweg voor het merendeel in de regen reisden, stopte dat na aankomst en hadden we regelmatig heerlijk zonnig weer.

Ik deed niet veel. Meestal stel ik mezelf een doel op vakantie. Zo was 2 jaar geleden mijn doel om te kano-varen, vorig jaar was het doel om op de Puy de Sancy te lopen. Die doelen hebben dus meestal met beweging te maken. Of liever gezegd met uitbreiding van beweging. Niet vreemd natuurlijk als je na jaren van bed- en bankliggen weer meer kunt doen.

Toen ik in het najaar van 2014 boekte voor deze week besloot ik dat mijn doel zou zijn om 3 keer een korte wandeling te maken. Het is daar (Auvergne, omgeving Clermont Ferrand) nogal heuvelachtig, dus dat is best een uitdaging voor mij. Maar kort voor vertrek veranderde ik van plan. Ik besloot dat mijn doel zou zijn om mijn energie voor mezelf te houden. Met andere woorden: ik mag me best iets energieker voelen én niets doen. Ik hoef niet meteen de herwonnen energie uit te geven. Dat is nieuw voor mij en volgens mij het gevolg van de behandeling bij de acupuncturist. Ik begin me nu ook meer te realiseren waarom ik het afgelopen jaar minder vooruitgang heb geboekt. De extra energie is vooral gestopt in meer doen, meer lopen/wandelen, meer oppakken in huis. Zonder dat er reserves waren. Met als gevolg dat ik dan toch telkens weer een terugval kreeg in de vorm van of uitputting of spierpijnen en ontstekingen.

Nu ben ik energie aan het hamsteren. En dat voelt goed. Dus deed ik in Frankrijk behalve een rondleiding door een oude steengroeve en een korte wandeling langs de rivier niets. Nou ja niets, ik genoot. Ik zat op het terras en zag dit:

Prachtig hè! Nog wat sfeerplaatjes van de omgeving…

En bij thuiskomst werden we begroet door 4 stralende katten en bleek dat ik me volkomen onterecht zorgen had gemaakt. Mijn angst dat Gerrie door onze afwezigheid volkomen zielig miauwend zijn knapzakje zou pakken of erger nog, door Dibbes zou worden weg gejaagd, bleek nergens op gebaseerd. Het ging prima met de heren.

waterval, te bereiken vanuit het dorp

Mocht je nou denken, jee wát een mooie omgeving: de gite die we nu een paar keer hebben gehuurd is echt fantastisch. Zelden zo’n mooie plek in de natuur gezien, in combinatie met een fantastisch ingerichte vakantiewoning. Het huis ligt in het departement van de Puy de Dôme waar het heuvelachtig tot bergachtig is, het wordt ook wel het Massif Central genoemd. Een prachtig landschap met vulkanen, meren, kastelen, mooie wandelingen o.a. zo vanuit het huisje te maken, een paar mooie steden en de mogelijkheid tot kanovaren op de rivier de Sioule. En ook echt een aanrader is de boeddhistische tempel op 5 kilometer afstand, dit is de grootste Boeddhistisch Tibetaanse tempel in Europa! De gite ligt vlak bij het dorp Saint Priest des Champs en niet al te ver van de stad Clermont Ferrand. Het grootste voordeel van deze plek voor mij is de stilte. Je hoort er buiten de vogeltjes niets. Heerlijk.

   
De gite is van een Nederlands stel dat sinds 2007 permanent op deze plek woont. De gite staat naast hun woonhuis, maar het verhuurdeel is volledig afgescheiden met een eigen stuk tuin en een grote heg zodat er veel privacy is. De gite zelf is schitterend en met veel liefde en oog voor detail opgeknapt en heel comfortabel ingericht tot en met hangmat aan toe. Verder zijn er een wasmachine, een zeer uitgebreid ingerichte keuken met oven en vaatwasser, er is een houtkachel, TV, dvd/radio, spelletjes, wifi…

En nu komt het mooie: er is nog plek van zaterdag 27 juni tm zaterdag 4 juli! Deze week is nu te boeken voor €475 in plaats van €550 Dus, mocht je dringend toe zijn aan vakantie én laaiend enthousiast zijn geworden door mijn bescheiden promotiepraatje (kuch), kijk dan eens op de website van Domaine Le Cluzel.

Fijn weekend allemaal!

15 gedachten over “Hoe was de vakantie?

 1. Mooi dat je jezelf even de kans gegeven hebt om lekker niks te doen. Ik hou van de vegelijking die je maakt, niet uitbreiden, maar hamsteren.
  Jullie hebben een mooi plekje gevonden om dat batterij op te laden. Zalige landschappen.

  Like

 2. Het is zaterdag 4 juli of dinsdag 7 juli. Wat een prachtige sfeerplaatjes. Hoewel Frankrijk niet onze voorkeur heeft is het er zeker prachtig.
  Nic

  Like

 3. Prachtig plekje daar midden in Frankrijk. Hoewel we er de laatste jaren weinig komen zijn we allemaal nog steeds een beetje Francofiel. Fijn dat je zo hebt genoten.

  Like

 4. Heerlijke foto's. Fijn dat je genoten hebt.
  Wij gaan ook altijd naar Frankrijk maar kiezen meestal voor de Normandische of Bretonse kust.
  Ik hou juist erg van de reuring die er altijd is aan de kust. Het vakantie-onderkomen moet dan weer wel heel rustig zijn. We kiezen altijd voor een stacaravan of huisje op een kleinschalig park. Particulier huren lijkt me erg fijn bij een Nederlandse eigenaar. We hebben dat een keer gedaan van een Franse eigenaar maar dat was lastig i.v.m. de taal. Zij spraken bijna geen Engels en wij bijna geen Frans………

  Like

 5. Ziet er mooi en relaxed uit!!

  Verdien je eigenlijk geld met reclame die je soms maakt of heb je er geen (financieel) belang bij?

  Like

 6. Nee hoor ik heb daar geen belang bij. Dit blog is gewoon mijn (uit de hand gelopen) hobby en niet bedoeld om inkomsten mee te genereren. Als ik een review zoals deze schrijf, is het omdat ik het gewoon echt de moeite waard vind. Ik laat me niet betalen voor positieve stukjes.

  Like

 7. Hallo Martine, naar aanleiding van jouw stukje over Domaine le Cluzel (vorig jaar) hebben wij de gite geboekt. We zijn er afgelopen week geweest en het is er inderdaad geweldig! De leukste gite die ik ooit heb gehuurd. Sfeervol en alles is aanwezig. En inderdaad, die rust. Alleen gekwetter van de vogels, heerlijk! Bedankt voor de tip!

  Like

 8. Wat leuk om te horen dat het zo goed beviel! Marije mailde al dat er een bloglezer in ge gite was afgelopen week. Ik weet ook van een andere lezeres dat ze is geweest eind van de vorige zomer en die gaat er deze zomer weer naar toe. Het is gewoon zo'n mooi plekje!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s