leven met ME

‘Je moet gewoon wat meer bewegen.’

Zeggen dat beweging goed is voor ME patiënten, is vergelijkbaar met suiker voorschrijven aan diabetici. Duidelijker kan het niet gezegd worden.

Bron: Millions Missing Stavanger

7 gedachten over “‘Je moet gewoon wat meer bewegen.’

 1. Als je niet meer kunt bewegen, dan wordt dus eigenlijk een soort denkende plant … Maar zelfs planten bewegen hun takken en blaadjes in de wind, misschien geeft dat troost.

  Like

 2. We weten het allemaal beter, stoppen met roken is een kwestie van gewoon geen sigaret meer aansteken, dikke mensen moeten gewoon minder eten, vervelende kinderen moeten meer slaag hebben, en ME patienten zich niet zo aanstellen en meer bewegen. Was het leven maar zo simpel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Afgelopen vrijdag was ik bij de fysiotherapeut. Vanwege alle drukte rondom mijn schoonmoeder met dementie (echt elke dag ben je bezig!), was mijn schouder vast komen te zitten. Ik had het al opgelost met zelf oefeningen doen, maar wilde de afspraak toch door laten gaan om te vragen of ik nog iets zou kunnen verbeteren aan mijn lijf/conditie. Hij weet van alle klachten die ik heb. Hij dacht dat er toch nog verbetering te behalen was door heel geringe inspanning in mijn eigen tempo te proberen (dus op mijn gevoel meedoen met Nederland beweegt van Omroep Max). Ik snap dat hij zo denkt. Maar ik heb voor mijzelf besloten om dit toch maar niet te doen gezien de resultaten in het verleden. Bij de geringste yoga inspanning gaat het al fout. Dus ik doe het nu maar op mijn manier. Nu het lekkerder weer wordt ga ik af en toe de tuin in. En mocht ik dan over mijn grenzen gaan, dan heb ik er in elk geval plezier aan beleefd. Tuinieren schijnt goed te zijn voor lichaam en geest. Maar echt inspanning door oefeningen probeer ik niet meer. Hij zei trouwens wél dat ik niet naar de sportschool moest gaan. Dat zou voor mij geen goed resultaat opleveren, eerder te zware belasting. Maar een stukje wandelen, of heel geringe inspanning op de hometrainer dacht hij zou misschien wel gaan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het blijft he .En mooi dat jij er aandacht aan blijft besteden. Ik blijf het horen. En fanatiek. ik heb heel veel last van een buurman. Nu roept iedereen : Dan ga je toch verhuizen. Gewoon wat hulp vragen. Doet zo,n pijn dat vrienden het gewoon niet snappen. En blijven oordelen. Het voelt voor mij als veroordelen .Wat vindt jij wat het is ? Als ze blijven zeggen dat ik gewoon moet willen en aan pakken.
  Mag mezelf niet als looser zien and so . . Daar ligt het aan .

  Geliked door 1 persoon

 5. Ach ja degenen aan de zijlijn weten het altijd zo mooi te vertellen ! Jij weet al lang beter dus blijf gewoon jouw eigen ding doen op de manier die kan voor jou !

  Geliked door 1 persoon

 6. Die vergelijking maakt het voor mij heel helder! Van nature ben ik ook altijd geneigd om te denken dat bewegen goed is voor mensen en dat ze ervan opknappen. Maar dat gaat dus niet altijd op. Goed om te weten!

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s