algemeen

Manke Moos, badkamerblues en de gevolgen

Zondagochtend werd ik wakker en zag Moos bij ons op bed liggen. Helemaal gevloerd en zijn vacht had overduidelijke sporen van een vechtpartij. Die had duidelijk een avontuurtje beleefd. Hij was té moe om van het bed af te komen en te eten, dus lieten we hem lekker liggen.

Toen hij in de middag wel van het bed afkwam, zagen we dat hij een beetje mank liep. Hij deed een klein rondje tuin en ging weer slapen. Inmiddels had M. ook een nagel gevonden op bed. Hmmm. Het gevaar met vechtpartijen en scherpe nagels is natuurlijk dat er vuil achterblijft in wondjes. Zijn poten voelden normaal, ik voelde alleen een minuscuul klein korstje halverwege zijn voorpoot, formaat speldenknop.

Tijdens het avondeten was het beetje mank lopen veranderd in strompelen dus zochten we uit welke dierenarts er weekenddienst had en vertrokken we. Na alles bevoelen en scheren van de pijnlijke poot op de plek waar ik iets had gevoeld, bleek inderdaad dat er een minuscuul klein wondje zat. Hij kreeg antibiotica en een spuit met pijnstilling met daarbij de opmerking dat de pijnstilling tegen woensdag zou zijn uitgewerkt en dat hij dan mogelijk weer iets moeilijker zou lopen. Verder moesten we een keer daags antibiotica toedienen.

Moos voelde zich weer het heertje tot woensdag. Toen was de pijnstilling uitgewerkt en hij liep zoals voorspeld weer mank. Het minuscule kleine wondje was nog steeds klein maar wel iets verdikt in vergelijking met zondag. Ik vond het alleen niet logisch dat zo’n klein wondje zóveel pijn veroorzaakte, want in de loop van de dag ging hij weer echt strompelen. Als het een groot abces was zou ik het me kunnen voorstellen, maar dit?

M. ging woensdagavond voor de zekerheid met Moos naar onze eigen dierenarts, waar zijn poot weer goed bekeken werd. Daar werd niets vreemds geconstateerd. Misschien heeft hij iets verrekt. M. kreeg pijnstilling mee en dat geven we nu een keer per dag, naast de antibiotica. En dan hopen dat het vanzelf beter wordt.

Het maakte wel dat de kogel door de kerk is voor wat betreft wel of niet meegaan met het familieweekend. Even samenvatten: vorig jaar juni gingen wij voor de 80ste verjaardag van mijn moeder met de hele familie een weekend weg. Dat liep heel vervelend af want mijn moeder viel en brak haar schouder. Vrijwel meteen gaf ze aan dat als het weer genezen was, ze het weekend over wilde doen, om de vervelende nasleep weg te spoelen. Dus komend weekend is de herkansing en ik heb besloten niet mee te gaan.

Moos is zeker niet doodziek maar ik wil hem nu liever niet alleen laten. De oppas is een lief mens maar geen ster in katten medicatie toedienen, ik moet haar juist altijd helpen als haar katten iets mankeren. Bovendien wil ik zelf in de gaten kunnen houden hoe hij loopt en of het verergert of juist beter wordt.

Buiten dat, zit ik inmiddels door alle badkamerellende in een PEM. En dan is er nog niet eens daadwerkelijk geklust. Eerst zouden ze dinsdag beginnen, toen woensdag. Mijn tas was al gepakt omdat ik tijdelijk bij mijn moeder zou logeren tot de kust weer veilig was. Dinsdag in namiddag bleek dat het toch niet woensdag zou worden, mogelijk werd het donderdag of vrijdag. Maar vrijdag zou van ons uit niet kunnen omdat we dan het familieweekend hebben tot maandag. De loodgieter stelde voor dat hij dan zou klussen als wij weg zijn maar dat is helaas geen optie omdat ik inmiddels al niet meer zeker wist of ik wel mee zou kunnen. Dus is het over het weekend heen gehaald en beginnen ze volgende week dinsdag of woensdag, dat is een beetje afhankelijk van de klus die ze dan nu eerst doen.

Net als baby’s heb ik baat bij rust en regelmaat. Ik raak enorm van slag door dingen die afwijken van mijn dagelijkse routine. Mijn dagritme is erop ingesteld om elke inspanning af te wisselen met lange perioden van rust. Niet weten wat en hoe en wanneer er geklust wordt, constant berichten daarover die via mail en telefoon binnen komen, regelen dat ik elders kan verblijven, dan weer wel dan niet, het continu plannen moeten wijzigen, het heeft me helemaal gesloopt. Bovendien kreeg ik maandag een soort aanval die gepaard ging met veel geschud en getril en die heeft me helemaal gesloopt. Mijn lijf voelt sindsdien alsof ik een marathon heb gerend met een nijlpaard op mijn rug.

Dus zwaai ik man en kind morgen uit als ze met mijn moeder en de rest van de familie naar Ruurlo gaan. Dat is voor iedereen het beste, ook voor mij en Moos. Natuurlijk heb ik dit al vaker meegemaakt, 9 van de 10 keer gaan plannen die ik maak niet door. Maar pijn doet het wel.

Ik probeer er gewoon maar het beste van te maken. Een paar dagen alleen zijn, rusten en met niemand behalve mezelf rekening hoeven houden, zal me hopelijk goed doen en geeft me een iets steviger basis om volgende week door te komen als de badkamer wordt gerepareerd.

sddddddddddddaZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ O, dit was Dibbes die over het toetsenbord heen liep. Hij vroeg zich waarschijnlijk af of de opmerking dat ik met niemand behalve mezelf rekening hoef te houden, gevolgen heeft voor de toevoer van lekkere hapjes. 😉 . Ik ga hem snel even geruststellen.

19 gedachten over “Manke Moos, badkamerblues en de gevolgen

 1. Zo irritant die typende katten 😉
  Ik lees hier altijd maar weet zo vaak niets te zeggen.
  Ik denk heel vaak aan jouw situatie.
  Veel dingen zijn erg herkenbaar zoals dat met die badkamer en dat uitstellen dat zou voor mij ook een drama zijn alleen veel minder dan bij jou.
  Ik vind het zo rot voor je dat je niet mee kan met je familie.
  Ik hoop dat je toch een heel fijn weekend zal hebben zo rustig alleen met die vier van je.
  Veel liefs en veel rust toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

   1. Kun je ook kant en klare dingen bestellen, of mag je dat niet? Ben benieuwd wat jij lekkere dingen vindt bij appie online, tips?

    Geliked door 1 persoon

   2. Zoute sojacrackers, groene asperges, gemarineerde artisjokken, en baggervette eiersalade (dat laatste mag ik niet want er zit troep in maar ik ga het opeten, helemaal.) 😊

    Geliked door 1 persoon

   3. Oeh ja, gemarineerde artisjok!♡♡♡ zalig ook om door spinazie te doen, staafmixer erop, en dan als dip!
    Die eiersalade 😎, ik kreeg laatst bakje met van die johma salade gratis erbij, was vroeger gek op mayaonaise maar ik vond het plots vettt! Mijn smaak is aan het veranderen door anders te eten. Benieuwd hoe jij het vindt, geniet ervan in ieder geval! (Hopelijk, naast de pijn die het doet om niet mee te kunnen en de pem)

    Geliked door 1 persoon

 2. Moeilijk blijft het dat je niet mee kan gaan, daar kun je nooit aan wennen en doet natuurlijk pijn, dat vind ik echt heel erg voor je want het zou ook zo fijn zijn om even in een andere omgeving te zijn.
  Ik hoop dat je toch een fijn weekend samen met je 4 lieve katten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Jammer dat mee gaan niet lukt, dat je weer moet kiezen helaas…
  Ik wens jou en 4 katten een rustig weekend, met als het kan allemaal lekkere verwennerij!
  Voor mens en dier 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Jammer dat je niet mee kan, maar zoals je zelf ook aangeeft : een goede gelegenheid om in alle rust helemaal alleen aan jezelf (en de katten) te denken. Top idee om je alvast te verwennen met wat vooraf besteld lekkers 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Die reactie van je op onrust, geldt ook voor mijn autistische zoon, die ook al die afspraken die niet nagekomen worden slecht aankan. Gelukkig voor hem gaat dat niet ten koste van zijn lijf, maar alleen maar in zijn hoofd. Jammer dat het voor jou voor de zoveelste keer niet lukt. Gelukkig heb je 4 schatten die het wel op prijs stellen dat je thuis bent. Zo moedig van je dat je die draai er weer aan kunt geven. Dikke kus, Wilma

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s