algemeen

Bijtanken

Gisteren ging ik weer even de stad in met de scootmobiel. Ik begin inmiddels goed te wennen merk ik. Het is een comfortabele manier van vervoeren en de drempel om even op stap te gaan is een stuk lager.

De rit ging naar de Ekoplaza. Ik heb van de orthomoleculair therapeut weer behoorlijk wat dingen voorgeschreven gekregen en een deel kocht ik daar. Onder meer vlierbessensap. Dat moet ik dagelijks drinken vanwege de sterke antivirale werking. Ik schrok wel van de prijs, €4,50 voor een fles van 0,7 liter! Ik schrok ook van de smaak. Tering, wat is dat goor! Ik heb mezelf beloofd dat ik naast dat dagelijkse glaasje vlierbessensap, ook alle dagen meteen daarna een blokje pure chocolade mag. Want ook pure chocolade stond trouwens op de lijst, vanwege het hoge gehalte aan anti-oxidanten.

Nou moet ik mezelf alleen nog even voorhouden dat een blokje chocolade niet gelijk staat aan één reep. Want de smaak roept wel iets in me op. Ik geloof dat het meer dan een jaar geleden was dat ik chocolade had gegeten en iets in mij had ernstig behoefte om meteen alles maar op te eten. Dat deed ik niet en nu ben ik ongelooflijk trots op mezelf.

De rest van de dag bracht ik in bed en op de bank door. Ik kreeg voor mij typische PEM-klachten: keelpijn, spierpijn, pijn in luchtwegen, hoofdpijn. Een ander denkt dan misschien dat er een griepaanval aan komt, maar voor mij is dit een van de tekenen van een PEM, naast meer uitputting dan anders.

Hoewel de scootmobiel veel minder energie slurpt dan de scooter, kost het natuurlijk wel iets energie om op stap te gaan. Zeker ook het lopen in een winkel. Ik ben nog niet zover dat ik met scootmobiel en al een winkel in durf te rijden.

Ik heb enerverende weken achter de rug en dat voel ik. Mijn zenuwstelsel staat nog steeds in adrenalinestand maar tegelijkertijd ben ik als een uitgewrongen vaatdoek. Ik voel een instortmoment naderen en probeer dat voor te zijn. Dus vandaag en morgen blijf ik liggen en besteed ik de dingen die moeten gebeuren uit. Puber haalt straks mijn medicijnen bij de apotheek en hij moet dan meteen ook even een sleutel laten namaken voor mij.

Vanavond ruk ik wat eten uit de vriezer, een bloemkool curry door Zus klaargemaakt, en ik hoef daar alleen wat rijst bij te koken.

Deze dag gaat verder besteed worden aan lezen, rusten en kijken. Ik lees nu ‘Wij’ van David Nichols. Dat stond al een flinke tijd op mijn e-reader en ik had geen flauw idee hoe het daar kwam of wat voor boek dit is, het deed geen enkele bel rinkelen.

Maar het is leuk en hilarisch. Het gaat over Douglas die van zijn vrouw te horen krijgt dat ze maar moeten gaan scheiden. Hun zoon Albie staat op het punt om het ouderlijk huis te verlaten en zijn vrouw heeft geen zin in achterblijven met Douglas en ‘te wachten op de dood’. Scheiden dus, maar eerst nog even met het gezin een Grand Tour door Europa maken terwijl Douglas beseft dat hij in actie moet komen als hij niet alles wil kwijt raken.

Wat ook grappig en hilarisch is: Killing Eve. Ik keek het eerste seizoen op Videoland, zag dat het tweede seizoen nu wordt uitgezonden bij de publieke omroep, daar zijn ze inmiddels bij de vierde aflevering geloof ik, en nam even een NPO plusabonnement om verder te kunnen kijken.

Killing Eve gaat over een verveelde MI6 agent, Eve, en de moordenares die zij probeert op te sporen. Het is spannend en grappig tegelijk. Eve wordt geweldig gespeeld door Sandra Oh (dokter Yang uit Grey’s Anatomy) en zij vormt met haar trutkleding en tasje over haar arm een prachtig contrast met de geschifte moordenares Villanelle. Aanrader!

Maar goed, leuk dat geleuter over rusten en kijken, eerst maar eens ontbijten, want ook dat moet gebeuren. En niet vergeten mezelf in te pluggen, anders hoor ik straks de postbezorger niet. Aangezien ik die vlierbessensap voor €4 per fles online vond, heb ik meteen maar een doos gekocht.

Fijne dag allemaal!

16 gedachten over “Bijtanken

 1. Wat is het toch duur om niet gezond te zijn!
  Fijn te lezen dat je er al lekker op uit gaat met de scootmobiel en je steeds meer gewend eraan raakt.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat kost wat 😅. Ik gaf deze maand al €585 uit aan uitgebreid, niet vergoed, bloedonderzoek en supplementen en dan verwacht ik nog een rekening van de orthomoleculair therapeut.

   Like

   1. Dan is ziek zijn en dit soort zaken willen of nodig hebben een onmogelijkheid als je een laag of minimum inkomen hebt.

    Geliked door 1 persoon

   2. Ja klopt helemaal. Het is ook daarom hoog tijd dat de zorg voor ME patiënten toegankelijk wordt voor iedereen met ME. Nu zijn dit soort trajecten meestal niet vergoed.

    Like

 2. Ik vroeg me vandaag nog af hoe het met je dieet gaat, ik ben zo benieuwd of je nu in de zomer nog steeds voornamelijk warm eet? Eet je bijvoorbeeld koud fruit, meloen enzo? En eet je ijsjes van de ijssalon, waar je altijd zo gek op bent, of nu niet met dit dieet? ( ben zelf los aan het gaan op meloen en nektarine enzo, en vraag me af of dat wel ok is voor de vertering ;-))

  Voel je ajb vrij om niet te reagerenm, zeker nu instorting op de loer ligt, sterkte!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Fruit eet ik nog steeds vooral tussen de maaltijden door.
   Ik eet u het warm is vaker een salade met gekookte en afgekoelde groenten
   Vorig jaar deed ik dat nog niet naar ik merk dat mijn vertering een stuk beter is geworden.
   S. Is as we speak nu ik aan het halen. Ik gun mezelf nu echt wel af en toe een ijsje, vorig jaar deed ik dat ook niet echt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Tip: Bij Ekoplaza kun je ook “omdooskorting” van 10% krijgen. Daarnaast kun je het dan op je klantenkaart laten zetten, waar je dan ook nog weer een kortingsvoucher van krijgt. Je kunt het dan online bestellen en in de winkel klaar laten zetten, of thuis laten bezorgen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Pingback: Bijtanken

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s