algemeen·leven met ME

Dubbel

Momenteel ben ik op vakantie. Dat is fijn en niet fijn. Ik kan veel minder dan vorig jaar en de voor ons normale vakantieroutine lukt niet meer. Ik moet verwachtingen loslaten en vooral die stem in mijn hoofd (Nieuwe omgeving! Doen! Zien!) de mond snoeren. Ik merk dat mijn lijf en brein erg van slag zijn door het niet in eigen omgeving zijn.

Maar het is fijn om met het gezin eruit te zijn. Gewoon wat meer tijd om bij elkaar te zijn.

Ook is het heerlijk om in zo’n groene rustige omgeving te zijn. We deden twee wandelingen die geschikt zijn met rolstoel en ik besefte hoezeer ik dat heb gemist de afgelopen jaren. Om bosgeuren op te snuiven, in de natuur te zijn.

Ik zoek mijn middenweg. Man en puber zijn regelmatig even op stap zonder mij en ik laad als zij weg zijn zoveel mogelijk op. We verblijven in een gite midden in de natuur, met privezwembad. Helaas is het pad naar het zwembad niet geschikt voor de rolstoel omdat het deels kiezelpad is en met wat op- en afstapjes. Ik wist dat vooraf, maar toen ik boekte was dat geen probleem voor mij, nu wel.

Ik kreeg van de eigenaresse van de gite Nordic wandelstokken te leen en merkte hoeveel steun dat geeft. Alleen een normale wandelstok leek mij prettiger want minder belastend voor de armen. Dus kocht ik mijn eerste kekke wandelstok, mét bloemetjes en in hoogte verstelbaar. Helemaal blij mee. Toch weer wat meer zelfstandigheid zo, want ik kom nu makkelijker zelf uit de auto of uit een lage stoel. En loop die paar meter met stok makkelijker naar het zwembad.

En zo ga ik ook maar eens op zoek naar een inklapbare rolstoel met goede luchtbanden, geschikt voor het bos of de duinen. Zodat ik straks in Nederland hopelijk ook af en toe het groen in kan duiken.

12 gedachten over “Dubbel

  1. Fijn dat je nog op vakantie bent. Ik “voel” je gemengde gevoelens en die zijn ook weer zo herkenbaar, en ik bespeur ook nog steeds strijdlust en dapperheid. Kortom, het siert je als bijzonder mooi en sterk mens. Fijne tijd daar nog en goede thuisreis.

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat je een beetje van slag bent is zeker niet fijn, maar gelukkig kun je toch wel een beetje genieten van je gezin de mooie natuur en het mooie zwembad en dat is weer wel fijn en dat geeft weer gemengde gevoelens en dat is herkenbaar. Ik hoop en gun het je zo dat je nog kan genieten van je vakantie en dat je straks thuis met leuke herinneringen terug kunt kijken. Mooie wandelstok heb je!

    Geliked door 1 persoon

  3. Wat goed dat je een wandelstok hebt gekocht (en inderdaad een kekke ook nog). Een mens wil graag zijn zelfstandigheid behouden, op allerlei kleine manieren. Zo vroeg ik toen ik zwanger was van de tweeling of mijn moeder een swiffer voor me wilde kopen, zodat ik toch nog een beetje mijn eigen vloer netjes kon houden. Overigens was dat een illusie, want zelfs swifferen was al te hoog gegrepen. Maar toch, behoud van zelfstandigheid en zelfsredzaamheid is behoud van waardigheid.

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s