katten

In de steek gelaten

Wie met vier katten leeft, moet heel veel aandacht geven (en niet te vergeten eten uitdelen en 100 keer per dag de deur opendoen). Maar, er komt ook heel veel aandacht en liefde retour (net als zooi, kattenharen en een volle kattenbak).

Sinds Dibbes in ons leven kwam is die aandacht naar een hoger plan gegaan. Als een rupsje Nooitgenoeg moet er altijd meer zijn kant uitkomen. En hij heeft geweldige manieren om dat te bereiken. Hij pakt zijn slachtoffers volledig in. En welke kattenoppas hier ook voor de katten zorgt als wij wel eens afwezig zijn, allemaal worden ze ernstig aangetast door het stralende licht dat Dibbes verspreid. Hij is grappig, lief, onhebbelijk en heel erg aanwezig en koddig om te zien.

Dibbes slaapt meestal op bed. Maar daar zit wel een variatie in. Hoe liever ik ben, hoe meer contact er is. Als ik een tijdje ben weggeweest, gaat de liefde naar een hoger plan. Toen wij na twee weken vakantie terugkwamen, werd meneer zo overmand door liefde dat hij zich elke avond achterwaarts in parkeerde tegen mijn hals aan. Waarbij ik flink moeite moest doen om nog lucht te kunnen happen.

Vertederd en verblind door liefde accepteerde ik nachten van slecht slapen. Draaide ik me per ongeluk wel eens in mijn slaap om, dan kroop Dibbes over mij heen en parkeerde zich aan de andere kant. Deze liefde, dit intense gevoel, leek voor altijd. Ik stond op een voetstuk met een stralenkrans om mijn hoofd en mijn engeltje keek permanent in volle aanbidding naar mij op.

Tot gisteravond. Ik ging naar bed en lag alleen. En verdomd als ’t niet waar is, in slaap vallen zonder een Dibbeskont in mijn gezicht viel niet mee. In de steek gelaten viel ik uiteindelijk toch in slaap, waarbij ik voor het dramatische effect toch even wil opmerken dat ik zware hoofdpijn had én misselijk was. Ook nog. Maar goed, ik viel in slaap in de verwachting dat ik midden in de nacht wel ineens een lijfje tegen me aan zou voelen.

Midden in de nacht schrok ik wakker en wat denkt u, geen Dibbes. Nou ja zeg! Ik naar beneden om op onderzoek te gaan. Er kwamen van alle kanten katten aanstormen, maar die ene, mijn grote liefde, zat daar niet bij. In wanhoop deed ik de voordeur open en staarde de nacht in. Riep zachtjes de liefste woordjes die hij graag hoort. Die ga ik hier niet herhalen want dat is privé. Maar geen Dibbes.

Dan maar plassen. Daarna voor de zekerheid nog eens roepen en jawel, daar kwam hij aanstormen. Hij rende voor mij uit de trap op. Ik stommelde erachter aan. Mijn hart klapte open. Eindelijk! In het donker liep ik de slaapkamer in, in de verwachting dat hij klaar zou liggen. Maar mijn kant van het bed was leeg. Giebelend stapte ik erin, in de verwachting dat zodra ik lag, hij er ineens zou zijn.

En werd ‘ s ochtends wakker in de keiharde wetenschap dat ik daar nog steeds zonder Dibbes lag. Vandaag moet ik onder ogen zien dat de wittebroodsweken weer voorbij zijn. Maar wat Dibbes nog niet weet en ik wel, is dat ik volgende week vier nachten weg ben. Dat zal hem leren!

13 gedachten over “In de steek gelaten

 1. Hahaha, pracht verhaal en wat leuk van Dibbes. De liefde van Herrie wordt altijd geuit door in mijn neus te bijten. Dat doet hij niet op bed, maar daarna, want etenstijd. Het is dan ook een beetje een egoistische liefde, honger, maar toe maar, haha. Dan springt hij overal op om bij mijn neus te kunnen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een verhaal weer en wat mis je zo’n kat dan als je opeens alleen ligt .Mikki heeft de ”leuke” gewoonte om af en toe gewoon op mijn hoofd te gaan liggen ,ook errug gezellig !

  Geliked door 1 persoon

 3. Geweldig verhaal! Ik ben momenteel op zoek naar een nieuwe kat voor mijn (dementerende) schoonmoeder. Ze (mijn schoonmoeder) is 89 jaar en heeft altijd een kat gehad. Half augustus is haar kat overleden en ze voelt zich nu dubbel zo eenzaam.Maar het valt nog niet mee. Ik kijk bij het asiel en heb net verhuisdieren.nl aangeschreven. Misschien heb jij ook nog een tip, of een van je lezers? Gezocht:aanhankelijke, oudere gezonde kat die graag bij iemand wil knuffelen of op schoot zitten. Een die niet naar buiten hoeft. Wij zien er op toe (net als het bazinnetje) dat het de nieuwe poes aan niets zal ontbreken.En ruimte is er genoeg..het is een drive in woning.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een heerlijke kat is dat toch😍 met onze katten valt helaas niet samen te slapen. Er wordt constant gewroet en gefriemeld ze kruipen onder de dekens en happen in je kuiten . Of ze besluiten lekker samen te gaan stoeien want dat kan best midden in de nacht🙄

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s