leven met ME·Severe ME

De uitreiking


Wat kreeg ik veel lieve en ondersteunende reacties op mijn bericht dat ik niet bij de diplomauitreiking van Sem kon zijn. Mails, persoonlijke berichten, appjes, ik was er overdonderd door.

Sem en ik waren tijdens de uitreiking met elkaar verbonden door een live videobelverbinding. Hij filmde zelf. Zo zag ik wat hij zag en kon het meemaken. Het was mooi en verdrietig tegelijk. Mischa heeft ook gefilmd en dat is opgeslagen.

De school had een echt hele leuke creatieve oplossing gevonden om de schoolverlaters een passend afscheid te geven. Bij binnenkomst werd aangegeven of je de groene of de rode route moest volgen. Vervolgens ging de leerling op stap met zijn familie. Sem was met Mischa en zijn beide oma’s.

Langs de looproute door school stonden op 15 plekken docenten die allemaal iets deden. Bijvoorbeeld een jaarboek of bloemen gaven, een gedicht voordroegen of een praatje hielden.

Aan het eind van de route werden leerlingen in kleine groepjes toegesproken door de directeur, er was een muziekoptreden en vervolgens werd het diploma ondertekend en liepen ze voor het laatst de deur uit.

Het was een aparte en heel intieme manier om afscheid van hun leerlingen te nemen en Sem genoot.

Gisteren hebben we genoten van overheerlijke glutenvrije macarons die  een hele grote lieverd kwam brengen en vandaag eten we met zijn drietjes taart en kijken we wat Mischa heeft gefilmd en praten we wat na.

Het was niet zoals ik het had gewild maar binnen de omstandigheden was dit heel fijn. En voor nu is dat genoeg.

17 gedachten over “De uitreiking

 1. Nou als fotomodel kan hij ook wel aam de slag! Mooie en lieve uitstraling heeft hij en zelfde lach als jij.
  Fijn dat jij ook van alles kon meegenieten, ook speciaal dat hij er met 2 oma’s kon zijn

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Martine, ontzettend fijn dat je zoveel steunende reacties hebt gehad! Want wat lijkt me dat dubbel: fantastisch dat hij geslaagd is en deze enorme mijlpaal heeft bereikt en maar oh wat wil je er dan graag bij zijn! Fijn dat jullie een tussenweg hebben kunnen vinden. En wat ik denk dat nog het allerbelangrijkste is: jouw zoon heeft kunnen voelen hoe ontzettend betrokken je bij hem bent. Daarmee ben je bij hem geweest op die dag en hij bij jou.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hij heeft er niet voor gekozen, een moeder die ziek is. En jij hebt er niet voor gekozen, een zieke moeder te zijn. Maar deze foto toont duidelijk hoeveel liefde en fierheid er bij jullie is voor elkaar. Voor hem ben je er de hele tijd bij geweest, daar twijfel ik niet aan. Een hartelijke, wiegende groet!

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie foto’s zeg! Wat zul je trots op hem zijn… Fijn dat je het op deze manier toch mee kon maken, al zal het ook pijn gedaan hebben dat je deze mijlpaal vanuit thuis mee moest beleven…. Groetjes, Martine

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s