leven met ME·ME-leven

Miniaturen

Tijd voor een bekentenis
Wat jullie als een gedicht zien
Is voor mij een miniatuur
Of een mini-verhaaltje

Dat ik vaak zo schrijf
Heeft een praktische reden
Het vraagt minder van me
En is soms het enige dat lukt

Bij het schrijven van een gewoon stuk
Buitelen woorden over elkaar heen
Veroorzaken chaos in mijn hoofd
Alle woorden eisen een plek op
En ik kan moeilijk onderscheiden
Wat nu hoofd- en bijzaak is

Als ik een miniatuur schrijf
Blijven alle woorden rustig
Ze wachten kalm af
Er is geen onderlinge competitie
De woorden snappen goed
Dat het ene woord soms meer zegt
Dan het andere woord
Minder woorden vertellen meer

Ik vertel een verhaal
En doe dat op een manier
Die het minste van mij vraagt
Dat dit een gedicht wordt genoemd
Is voor mij een groot compliment

Maar wat maakt het uit
Miniatuur of gedicht
Uiteindelijk gaat het erom
Dat ik mijn woorden
De wereld in stuur

En mijn hoop is
Dat ze ergens landen
En gelezen worden
Misschien begrepen worden
Iets duidelijk kunnen maken
Jou wellicht zelfs raken
Of een reactie ontlokken

Het is mijn manier
Van contact maken
Met de wereld
En met jou
Om te laten zien
Dat ik er nog ben

(Afbeelding Pixabay)

9 gedachten over “Miniaturen

  1. Jou lees ik al jaren!! De lange stukken, de korte gedichtjes, de kattenverhalen ( hartverscheurend en hilarisch). Heel veel over ME (hartverscheurend en niet hilarisch),maar ook over katten geleerd, ( terwijl ik niks met die beesten heb, geniet ik van de jouwe). Weet ook wat diep verdriet is, maar op een heel andere manier. Je staat op een andere manier in het leven dan ik, maar zou je heel graag een knuffel willen geven. Waardeer je openheid en kwetsbaarheid enorm. Zonder franje zien we werkelijk hoe en wie die ander is…Dus ja! je bent zeer nuttig op je kleine plekje en wordt gehoord en gelezen!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben onder de indruk van je manier van schrijven. Zo eerlijk en zonder poespas. Het maakt niet uit hoe je het noemt. Jij zend het de wereld in en het komt aan, waar het aan moet komen. Dank je wel dat je niet opgeeft met delen, ondanks alles. Heel veel sterkte!

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s