leven met ME·ME-leven

De eeuwige cirkel

Soms hoop ik
op een ander leven
en dat is goed.
De hoop houdt mij gaande,
biedt enig perspectief,
tegen beter weten in.

Soms verlies ik de hoop
op een ander leven
en dat is goed.
Het laat mij voelen
waar ik nu lig
en wat er van mij overblijft.

Soms barst ik van vertrouwen,
ben een en al vechtlust
en dat is goed.
Het brengt me verder,
van hier naar daar.
Ook al lig ik stil.

Soms word ik overweldigd,
voel me verslagen en verlamd
en dat is goed.
Het zou vreemd zijn
als ik continu bleef jubelen.
Ik laat zo toe wat er is.

Soms ben ik een en al liefde,
tot intens contact in staat
en dat is goed.
Het zorgt op zoveel manieren
dat ik me een onderdeel voel
van een groter geheel.

Soms ben ik totaal leeg,
niet in staat tot geven of nemen
en dat is goed.
Soms is niets zijn
en niets voelen
alles wat er mogelijk is.

Soms stormt het,
soms is het windstil.
En dat is goed.
Ik val en sta weer op,
Ik ben op reis
ook al lig ik stil.

9 gedachten over “De eeuwige cirkel

  1. Pingback: DE EEUWIGE CIRKEL
  2. Holly crap. Dat je het “al” kunt zien en beschrijven als cirkel. Dat is knap. Ik weet van Guptha dat we de overgave in moesten. En dan zag ik dat weer als medicijn om beter te worden. Die Amygdala trainen. 😏

    Geliked door 2 people

  3. Holly crap. Dat je het “al” kunt zien en beschrijven als cirkel. Dat is knap. Ik weet van Guptha dat we de overgave in moesten. En dan zag ik dat weer als medicijn om beter te worden. Die Amygdala trainen. 😏

    Like

  4. En for something completely different, omdat je aangaf om ook de kleine leuke dingen te willen horen: door jouw blog ben ik gaan inzien hoeveel een kat voor een mens/gezin kan betekenen. Mijn kinderen willen heel graag een kat, maar ik was daar nooit zo happig op. Zag allerlei beren op de weg: kosten, dierenartsen, stofzuigen… maar ik ben gaan inzien dat het ook heel veel kan brengen… daarom zijn wij ons nu serieus aan het oriënteren (*enter nieuwe wereld van advertenties, ontvlooide en ontwormde katjes, wat nodig, wat niet….*) en hopelijk gaan wij begin volgend jaar een katje aan ons gezin toevoegen!

    Geliked door 2 people

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s