hoop·leven met ME

Levensboom

Wij geven elkaar altijd cadeaus met Kerst. Dat is zo gegroeid. Toen Mischa vroeg of ik wensen had dit jaar hoefde ik niet lang na te denken, een Levensboom.

Deze boom heeft veel betekenissen in veel religies. Het kan staan voor groei, persoonlijke ontwikkeling, wijsheid, kracht. Maar ook voor wedergeboorte.

Na een bijzonder pijnlijk jaar, ga ik nu een nieuwe fase in. Waar ik met mijn wortels stevig in de grond verder ga en het leven een ongekende intensiteit heeft gekregen. Ik pel laag na laag af en neem afscheid van wat was.

Ik wens niemand mijn weg toe, toch zou ik er geen moment van hebben willen missen. En tijdens die momenten die niet te harden zullen zijn, kan ik voortaan kijken naar de Levensboom met zijn kracht en stevige wortels. En als ik niet kan kijken, dan weet ik dat die boom er is. Net als ik. In welke vorm dan ook.

16 gedachten over “Levensboom

 1. prachtig die levensboom ……
  kracht voor 2021 elke dag .
  ik denk vaak aan je , ook op dagen als deze .
  voor een gezond mens niet voor te stellen ; wij gaan gewoon even wandelen , lunch maken . vanavond gezellig eten ( bereiden / laten komen) . tussendoor kletsen , telefoontjes , muziek luisteren .En dat kan allemaal zonder morgen gevloerd te liggen .
  liefs Joke

  Geliked door 1 persoon

 2. Lieve Martine, wat een prachtig en hoopvol beeld. En mag ik zeggen dat ik vind dat ik jouw boom heel krachtig vind? Een volgroeide vruchtdragende boom. Een boom die inspiratie zaait.

  Liefs Jacqueline

  Geliked door 1 persoon

 3. Heel mooi, de boom als symbool, en fijn om steeds naar te kunnen kijken.
  Ik heb er een op mijn zij laten tatoeeren. Toen ik eindelijk was gestopt met de baan waarin ik mezelf gevangen had gehouden. Wat voelde ik me toen vrij! De wortels staan voor geworteld zijn en kracht kunnen opnemen. En de bovenkant groeit de kant op die het kan. Er zijn ook nog een paar vogeltjes, die er kunnen schuilen, maar ook het luchtruim kunnen kiezen.
  💚

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s