angst·Chronische rouw·leven met ME

Huilen

Eergisteren huilde ik tranen met tuiten om het zoveelste slachtoffer van gebrek aan zorg voor ME-patiënten. Wanhoop, angst, woede, verdriet. Het kwam er allemaal uit.

Natuurlijk kwam dat met een prijskaartje. Ik schoot in PEM. Ik was er nét uit.

Mijn eigen situatie is zo fragiel dat het me niet lukt goed stabiel te worden. Ik heb de afgelopen twee weken extra gerust, bovenop de vier uur per dag die ik al rust en alle handelingen aangepakt. Dat betekent letterlijk wat ik normaal nog wel doe, aan Mischa overlaten. Sokken uit mijn la naast me pakken en mij aantrekken, medicijnen pakken, water inschenken, etc.

Eén huilbui en ik kan opnieuw beginnen. Ik verkeer al twee jaar in een situatie dat bij wijze van spreken elk onaangekondigd zuchtje wind mij omver blaast. Sterker nog, ik lig al twee jaar op de grond en iets of iemand stampt me er verder in. “plat blijven liggen jij, we stampen en persen de levenslust en hoop eruit!” De angst leeft dat dit doorgaat tot ik onder die grond lig.

Het vliegt me aan. En vandaag zijn drie katten niet genoeg om dit leed te verzachten.

14 gedachten over “Huilen

 1. Je bent in mijn gedachten en in mijn ❤. Met je woorden raak je de buitenwereld, raak je ons even aan. Met mijn berichtje hoop ik jou te bereiken en “aan te raken”: ook al zie je ons niet, er staan toch mensen om je heen. Maar gelijk schiet dit zo tekort….Veel liefs!

  Geliked door 3 people

 2. Lief mooi sterk mens Martine. Ik kan je gaan vertellen, hoe het komt, dat ik heel goed weet ,wat jij nu voelt en me dat zo raakt, maar het gaat nu om jou.
  Misschien kan ik je een klein beetje wat aanreiken. Het gaat je op den duur mentaal krachtiger laten voelen. Alleen als jij dat zelf wil, zeg dan elke dag:
  Ik ben één met de bron
  Ik ben heel en genezen
  Ik ben door en door krachtig
  Ik steek nu een negen dagen kaars voor je aan en gedurende die 9 dagen zal ik het al voor je doen
  Dikke knuffel

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik weet wederom niets te zeggen, zoals ik dat meestal niet weet na het lezen van jouw blogs.
  Bizar, de situatie waarin je zit en de uitzichtloosheid.
  Vreselijk.
  Dikke kus vanaf hier.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s