Chronische rouw·emoties

“Ik wil ook meedoen”

Tekening MartineKomende februari ben ik 15 jaar ziek. 15 jaar dat ik niet meedraai in de samenleving op een manier die bij mij past. Op een manier die passend is bij de mogelijkheden en behoeften die ik heb.

Het gevoel een outsider te zijn wordt steeds sterker. Ook al heb ik een eigen wereld gecreëerd waarin ik zo goed en kwaad wat functioneer, het verlangen naar “meer”, “normaal”, natuur, samenzijn en deelnemen blijft aanwezig.

Martine

12 gedachten over ““Ik wil ook meedoen”

 1. Zo verdrietig om te lezen ,zo graag willen en niet kunnen ,leven in een heel kleine wereld . Zelf kan ik sinds een aantal maanden nog maar heel weinig en ben afhankelijk van mijn man .Ik zit als ik weg wil nu in een rolstoel. Als ik dan jouw verhalen lees moet ik niet klagen want er is nog hoop dat ik weer meer zal kunnen .

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeer herkenbaar. Ik ben nu 20 jaar ziek. Goddank in de “lichte vorm”, dwz niet kunnen werken en beperkte sociale contacten. Persoonlijke verzorging en mobiliteit is geen probleem. Maar toch, het is zo ******* frustrerend!

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Martine, ik dacht dat je niet meer blogde indertijd had je aangegeven dat je niet meer kon bloggen en volgens mij althans dat je alleen nog maar op bepaalde fora te volgen zou zijn. Ik zat net aan je te denken hoe zou het zijn met Martine, en ik klikte op jouw naam en vond deze blog toch weer. Dus je blogt weer! Wat fijn om weer wat te lezen over jou. Veel sterkte en liefs
  Carola

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s