Abilify·blog·Informatie

Ongevraagd adviesHet magische van het medicijn Low Dose Abilify is niet alleen dat mijn baseline is opgeschoven, waardoor er meer mogelijk is, maar ook dat een PEM veel korter duurt.

Voorheen was ik dagen tot weken met een PEM bezig. Nu meestal uren, hooguit een halve dag tot een dag.

Abilify komt wel met een prijs in de vorm van kilo’s aankomen en slecht, gefragmenteerd, slapen.

Ook schijnt er meer schade te kunnen zijn. Ik kreeg laatst ongevraagd per mail een shitload aan enge informatie over Abilify, met name over de gevolgen van langdurig slikken.

Ik krijg vaak ongevraagd informatie toegestuurd en elke keer is het een afweging, ga ik dit lezen? Zit ik op deze informatie te wachten?

Mensen die dit ongevraagd sturen hebben vaak de beste bedoelingen maar zijn ook soms erg fel. Ze willen me ergens van overtuigen omdat ze zelf iets hebben meegemaakt met betrekking tot het onderwerp waarover ze mailen en denken dat wat voor hen geldt voor iedereen geldt.

In ieder geval ging deze mail over de mentale en fysieke gevolgen van langdurig Abilify slikken en andere antipsychotica en antidepressiva.

Of het ook ging over de extreem lage dosis waarin ik het slik, betwijfel ik. Ik heb de mail vluchtig door gescrold en besloot het erbij te laten.

Ja, ik slik troep. Baclofen, Etoricoxib, Citalopram, Bètablokkers en nog meer. Als ik ineens zonder kom te zitten, wil ik niet weten wat er gebeurt aan afkickverschijnselen. En ongetwijfeld zijn er lange termijn gevolgen voor mijn lever, nieren en andere organen.

Maar het is een bewuste keuze. Liever korte leven met een beetje kwaliteit en buitenlucht dan langer leven, liggend in het donker, totaal geïsoleerd.

Die troep die ik slik, waarvoor mensen waarschuwen alsof ze me willen bekeren, maakt mijn leven leefbaar. Maakt dat ik door wil gaan, door kán gaan.

Dus stuurde ik ook deze vrouw een kort bedankje en gaf aan geen behoefte te hebben mijn behandeling of medicatie met haar te bespreken.

9 gedachten over “Ongevraagd advies

 1. Toen ik met de hormonen begon te slikken zei de huisarts, uiteraard zitten er risico s aan maar wat wil je een leuke 80 jarige worden of een zure 100 jarige😆en dat houd ik mijzelf ook altijd voor🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Op je Insta account had ik al gereageerd dat ik het niet was 🙂
  Nogmaals, alle begrip voor jouw situatie, ik zou het precies zo doen.
  Alles wat het leven draaglijker maakt moet je pakken, ben blij dat er progressie is.

  Geliked door 1 persoon

 3. ik lees al heel wat jaren met enige regelmaat jouw blog en ik heb zeker niet de indruk dat jij zomaar een medicijn zou uitproberen. Als ik terug denk aan de grote hoeveelheid medicijnen, vitamines, behandelingen waar jij mee aan de gang bent gegaan om je leven iets beter te maken, dan ben jij toch bij uitstek de specialist voor jouw lijf en geest.
  Elke keer als nu lees dat je weer iets hebt aangedurfd, dan gun ik jou dat van harte!

  Ik hoop dat er nog heel veel stapjes in de goede richting komen die je welverdiende vreugde geven.

  Geliked door 1 persoon

 4. You go girl ! Dat heb je netjes afgehandeld. Ga er niet meer op in, de energie wat je dat kost, heb je hard nodig. Het kan goed bedoeld zijn, maar ze zijn God zelf niet en in mijn ogen begrijpen dan de hele situatie niet en al helemaal niet de keuzes en kansen, die daarbij horen!

  Geliked door 1 persoon

 5. Elk medicijn werkt toch weer anders op een ander persoon. De ADHD medicatie van dochterlief maakt haar rustig, als ik hem zou slikken zou ik er vreselijk druk van worden. Medicatie slik je niet voor niets, ik ben blij dat je er resultaat uit haalt. Goed gedaan hoor, bedankje en klaar.

  Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s