gezondheid·persoonlijk

Ziekenhuis

Zal je altijd zien, breng ik deze week mijn e-bike weg om te laten repareren, belt het ziekenhuis op met de vraag of ik vandaag langs kan komen om het bultje op mijn pols te laten beoordelen. Pas toen ik al had opgehangen drong het tot me door dat ik nu geen fiets heb, hoe kom ik daar?

Met de bus is niet echt een optie. Ik moet meer lopen naar en van de bushalte, dan dat ik daadwerkelijk in de bus zit en dat kost me in totaal dan een half uur. Ik kom dan bovendien voor het station uit en moet met de trap over het station heen naar de achterkant lopen richting ziekenhuis. Nou ben ik niet zozeer slecht ter been maar wel slecht van energie en een busrit levert zo bezien meer nadelen dan voordelen op.

Ik dacht ‘we werken toe naar een participatiesamenleving met zijn allen, kom ik bel eens bij één van de buren aan’. Op mijn vraag of ik vandaag een fiets mocht lenen was het weinig opwekkende antwoord ‘nou dat moet dan maar, maar leuk vind ik het niet’. Er moesten boodschappen gedaan worden op vrijdagochtend en dat moment verstoorde ik duidelijk. Nu heb ik daar alle begrip voor, aan de andere kant hebben ze alle tijd van de wereld wegens heel de dag thuiszitten en hoe erg is het nu als je even je fiets een uurtje uitleent? Bij het weglopen werd me nog even toegesnauwd dat ik niet hun e-bike meekreeg, als ik dat soms mocht denken, ik kreeg de gewone fiets mee.

Tja, tot zover mijn vertrouwen in de bereidwilligheid van mijn leefomgeving. Ik had al bedacht dat ik liever ging lopen want met deze storm is de kans dat ik het op een  normale fiets red tot het ziekenhuis en weer terug, niet groot. Bovendien zou ook dat een enorme aanslag plegen op de beschikbare energievoorraad en ik moet wel maandag naar de fysiotherapeut kunnen.

Dit mensen, is dus het gezeik op de vierkante millimeter wat het hebben van ME met zich meebrengt en wat ik soms zó zat ben. Het hebben van weinig energie is vervelend maar niet onoverkomelijk als er niets hoeft te gebeuren. Maar o wee als er wel ineens iets moet en een hulpstuk als een e-bike kapot is. Natuurlijk was het mijn lieve M. die zei: ik werk thuis vrijdag en dan breng ik je wel even weg. Meteen mijn moedertje gebeld en met haar afgesproken dat ik haar bel als ik klaar ben in het ziekenhuis dan haalt ze me op en de buurvrouw haar genereuze diensten afgezegd. Ik had het M. expres niet gevraagd omdat ik wist dat hij moest werken en hem hiermee niet wilde storen. Maar goed, ben ik ff blij dat ik met M. getrouwd ben en niet met de buurvrouw.

Dus dat ga ik doen vandaag, naar het ziekenhuis, hoop ik meteen te horen wat die vreemde bult is.

34 gedachten over “Ziekenhuis

 1. Nou het stormt echt, dus het is misschien maar goed dat je niet met de fiets kan. Maar wat een rot-antwoord van de buurvrouw zeg. Ze had ook gewoon “Nee” kunnen zeggen, dat was wel zo eerlijk geweest dan zo'n halfslachtig “ja”. Dat soort mensen zijn meteen in staat om je een schuldgevoel aan te praten over een doodnormale vraag.
  Succes met het bultje, hoop dat het meevalt!

  Like

 2. Sterkte in het ziekenhuis!
  Niet leuk zo'n reactie van je buurvrouw. Je mag hier altijd een fiets komen lenen, maar je woont wat te ver weg 😛
  Beter trouwens dat je met de auto gaat. Ik deed gisteren boodschappen op de fiets en kwam in een bui met windstoten terecht. Het was heel koud en ik kwam haast niet meer vooruit met de fiets. Daardoor heb ik een groot deel van de middag op de bank gelegen. Zoiets kost me teveel energie. Zou voor jou denk ik nog grotere/langere gevolgen hebben gehad, ben ik bang.

  Like

 3. Wees blij dat je niet op de fiets hoeft te gaan, want ik denk dat je dan verder van huis bent. Wel een rotantwoord trouwens, leuk zulke buren. Die hebben wij ook, hun dochter mag hier geregeld eten maar nu moest er even iets door hun gedaan worden voor mijn zoon maar helaas. Dat moet je moeder zelf maar kopen. Ik was kwaad, want het gaat om een product wat ik dus echt nooit gebruik en dit was door zoon op school gedaan. Ik heb tegen hem gezegd dat hij dit echt niet meer moet doen, en manlief zegt dan koop je maar zo'n flesje. Maar ja, zo vaak kom in niet in winkels en dan vergeet ik het ook nog te kopen want het zit niet in mijn systeem. Terwijl het voor hun een karweitje was van nog geen vijf minuten. Ik heb al tegen ml gezegd dat hij haar hier ook maar niet meer moet laten eten, maar daar was hij het niet mee eens.

  groetjes
  Janneke

  Like

 4. Wat een naar mens, die buurvrouw van jou! Blij dat je toch gehaald en gebracht kan worden.
  Tja, veel mensen in Nederland schijnen te denken: ieder voor zich en de regering voor ons!

  Like

 5. Wat een nare buren zeg. Als je het aan mij zou vragen zou ik je gewoon naar het ziekenhuis brengen heur. Tssss. Gelukkig komt alles goed. Het is niets om afhankelijk te zijn van anderen voor zulke dingen he?

  Like

 6. Sterkte in het ziekenhuis. Gelukkig dat je niet op de fiets hoeft met dit weer. Ik vind de reactie ook erg onaardig. Zijn het de buren waar je altijd de katten past? Niet teveel energie aan besteden. Buren zijn belangrijk zeker als je ziek bent. Ik heb gelukkig geweldige buren achter en naast mij. We lopen.de deur niet plat bij elkaar maar zijn er voor elkaar als het nodig is.

  Like

 7. nee, ik heb wel een paar jaar geleden een paar keer op hun kat gepast, maar die is nu al een tijd dood.
  De andere buren hadden zeker wel mijn fiets uitgeleend denk ik maar die fiets is zo gammel en heel erg klein. Dat wordt niets 😉

  Like

 8. pfff ben blij dat ik fijnere buren heb.. we willen graag een koophuis, nadeel is dat ik dan niet weet wie mn buren worden en ik zou niet zonder mn buren van nu willen.. we staan dag en nacht voor elkaar klaar. moesten in april opeens met man naar de huisartsenpost op zondag, kids in pyama met kleding en drinkbeker bij de buren afgeleverd (eerst gevraagd), en daarna onbezorgd op pad… lijkt me zo moeilijk..hulp vragen is al moeilijk en dan nog afgesnauwd worden ook 😦

  het t ooit eens andersom gehad.. een mevrouw viel met haar fiets.. ik vroeg of t ging, en werd afgesnauwd…. niet iedereen wil helpen of geholpen worden 😦 vervelend.. 😦 participatiesamenleving kan je niet afdwingen…. maar wat menselijk medeleven zou fijn zijn :S

  ik ben ook erg blij met mijn manlief.. die werkt ook thuis als dat voor mij beter uitkomt of voor de kids. zo super! fijn dat jouw man ook zo lief is!!

  Like

 9. Ik zou er niet snel aan denken om het te vragen, maar ik geloof dat mijn buren direct zouden helpen. Jammer dat dat nu wat minder van harte ging. Ik kan me voorstellen dat je misschien even opkijkt of niet helemaal direct laaiend enthousiast reageert, maar aan de andere kant; je komt ook niet voor niets. En je bent geen wildvreemde, 'gewoon' de buurvrouw. Maar fijn dat het zo opgelost is, met de auto lijkt me altijd beter dan met een fiets – wat voor fiets dan ook – met dit weer! Ik voelde in de auto al dat het hard waaide…

  Like

 10. Idd, taxi was mijn eerste gedachte, Duur, I know, maar wat mot dat mot. Ben ervan overtuigd dat je opgelucht terugkomt, want dat soort bultjes zijn vrijwel altijd onschuldig (heb er een opeens op een knokkel van mijn vinger, niet eens meer naar de dokter geweest). Die buuf, zoeentje heb ik ook……… schiet niet op. Zelfredzaamheid is iets wat ons beter ligt, nietwaar?
  En jij hebt een gouden man.

  Like

 11. Wat een nare buren zeg. Laten ze dan gewoon nee zeggen op je vraag, dat is nog aardiger dan je zo toe te snauwen. Lekker dat je met de auto gaat. Hoop dat het bultje niets ernstigs is.

  Like

 12. Ik had graag je buurvrouw willen zijn, dan had je geweten hoe het ook zou kunnen. Ik ben in het gelukkige bezit van veel lieve buren in ons stukje straat.
  Groetjes, Ineke
  ps Ik volg je al heel lang maar reageer eigenlijk nooit.

  Like

 13. In september heb ik een buurvrouw gevraagd of ze me naar de dierenarts kon brengen omdat een van de poezen opeens heel ziek was en de dierenambulance niet bereikbaar was. Ik was op dat moment heel blij dat ik zulke lieve mensen als buren heb.

  Like

 14. Hoi Martine,
  Als je bij mij had aangebeld met een dergelijke vraag, had ik je naar het ziekenhuis gebracht (en weer terug natuurlijk). Wij zijn twee jaar geleden verhuisd en wisten toen ook niet naast wie we zouden komen te wonen. Gelukkig blijken wij echt in een geweldige straat (nieuwbouwstraatje) beland te zijn, waar meer dan de helft van de buren absoluut voor elkaar klaar staat als dat nodig is. Dat gun je iedereen!

  Like

 15. Ik heb ook nooit cash in huis, misschien voor iedereen verstandig om voor de feestdagen wat extra cash in huis te halen aangezien de medewerkers van Brink, die de banken bevoorraden, willen gaan staken en het dus niet gegarandeerd is dat men altijd geld kan pinnen bij de pinautomaten van de banken de komende weken. De houding van je buurvrouw belooft nog iets voor de veelgeprezen participatiemaatschappij. Het is straks afhankelijk van waar en tussen welk soort mensen je woont of je hulp krijgt in Nederland, dit gaat rechtsongelijkheid veroorzaken tussen Nederlandse burgers terwijl we allemaal belasting betalen en een zorgverzekering hebben (beiden verplicht). Maar ik denk zelf dat het beter is dat je met dit weer niet bent gaan fietsen, hier in het binnenland waait het nog ontzettend hard. Laat staan in Hoorn eo. Fijn dat je man en moeder weer meteen wilden helpen. Marja

  Like

 16. Hi, hi, dat zei mijn achterbuurvrouw ook toen ik vroeg of mijn oudste dochter haar auto mocht lenen om mij voor de staaroperatie van en naar het ziekenhuis te vervoeren. Buurvrouw is gewoon met mij mee geweest. Achterbuurvrouw is wel tevens de schoonmama van mijn jongste dochter en een goede collega. Daarom kon ik ook vragen of we even de auto mochten lenen.

  Like

 17. Ach wat een aardige buurvrouw. Daar van moet je het dus niet hebben. Misschien bij de fietsenmaker de volgende keer zeggen dat je om bepaalde redenen niet zonder kunt dan krijg je vast een leen fiets net zoals je met de auto soms ook doet. Hoop dat het iets onschuldigs is. Sterkte in ieder geval.

  Like

 18. Gelukkig is het nu opgelost, maar toch een gemiste kans om iemand die het nodig heeft te sturen. Hihi id geen.goed idee om op een gammele fiets de storm te trotseren

  Like

 19. heb jij geen recht op ziekenvervoer? ik weet zo gauw niet hoe het heet?
  zo ja zou ik voor de zekerheid zo' nservicepas aanvragen.
  en het is dat ik werk op donderdag anders had ik best ff willen rijden met je ( en ik woon nog in de buurt van hoorn ook)
  leuke buren heb jij…
  groetjes monique

  Like

 20. Dat is meestal voor chronische ziekten en daarbij behorende behandelingen: dialyse en chemo enzo. Over het algemeen niet voor 'gewone' ziekenhuisbezoeken.
  Lara

  Like

 21. Afgezien van het slechte weer, ik denk ook niet dat ik zo maar mijn fiets zou uitlenen. Er worden zoveel fietsen gestolen en als hij dan toch wordt gestolen liever bij mezelf. Je man was thuis. Ik begrijp dat je hem dan niet graag stoort maar het is wel de simpelste oplossing zonder een beroep te moeten doen op iemand anders. Ik heb goede buren en ze zouden me direct helpen maar ik probeer eerst zelf een oplossing te zoeken. Goede buren moeten ook van beide kanten komen en we horen het nu maar van een kant.
  Groetjes,
  Lianne

  Like

 22. Nou dan zit ik toch heel anders in elkaar. Bovendien toen ik her vroeg zou mijn man gewoon naar zijn werk gaan en helemaal niet thuis zijn. Mensen mogen alles van mij lenen als dat nodig is. Je hoort het nu van een kant ja, maar ik vind het echt vreemd als iemand zo mopperend ja zegt in zo'n situatie. Ik vraag het toch niet voor mijn lol om lekker de stad in te gaan of zo?
  Ik ben het met je eens dat je altijd moet gaan voor de simpelste oplossing, in mijn beleving was dat even de buren vragen, zal ik ook nooit meer doen.

  Like

 23. jéééj, daar heb ik nou nog nooit aan gedacht: dat als mijn buren even een fiets van ons lenen (wegens zelf lekke band of zoiets) dat ie dan wel gestolen zou kunnen worden en dat dat dan erger zou zijn dan wanneer ik hem zelf ergens neerzet; zal ik bij een volgend verzoek eens tegen ze zeggen… en dan kijken of ze gaan lachen of huilen…

  Like

 24. Je kunt een pasje aanvragen waarmee je met korting van een vervoerservice gebruik kunt maken. Dat verschilt per gemeente. Hier heet het 'regiotaxi'. Veel chronisch zieke mensen en mensen die slecht ter been zijn maken er gebruik van. Maakt niet uit waar je heen wilt, naar de dokter of naar de kapper, je zus of naar een winkel etc. Informeer eens ! Ben je van niemand afhankelijk. Vervelend dat je buurvrouw zo reageerde maar ja, mensen doen niet altijd zo als jijzelf graag zou willen. Mijn eerste gedachte was ook dat je beter een taxi kan bestellen in zo'n geval.

  Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s