baclofen spierontspanner·behandeling·leven met ME

Heel erg blij zijn

Bij de start van elk nieuw medicijn kijk ik met angst en beven naar de bijsluiter. Ik slik mega veel medicatie en ik ben de afgelopen jaren door enorm heftige bijwerkingen gegaan. Om regelmatig na weken – soms maanden – opbouwen en slikken te moeten inzien dat een medicijn behalve veel ellende, niets opleverde.

Maar toch blijf ik proberen. Met een aandoening als ME is het vaak helaas nog volslagen onduidelijk waarom iets bij de ene patiënt wel aanslaat en bij de andere patiënt niet.

Voor de wijsneuzen: ik slik nooit zomaar iets en probeer niets in mijn eentje uit maar word hierin begeleid door een van de weinige ME-specialisten die Nederland rijk is.

Afijn. Terug naar de bijwerkingen. Toen ik deze bijsluiter las, werd ik zowaar hoopvol. Ik wil héél graag heel erg blij zijn. En ik wil ook best dingen zien, voelen of horen die er niet zijn, aangezien mijn leven beperkt wordt tot de slaapkamer.

Helaas. Deze bijwerkingen bleven uit. Eigenlijk alle bijwerkingen tot nu toe. Dat is best een zeldzaamheid. Bovendien lijkt dit medicijn gewoon te doen wat het moet doen: mijn spieren uit de 24-uurs kramp te halen.

Na 4 dagen slikken is de stand: beter slapen, beter kunnen ontspannen en minder pijn. En daar word ik vanzelf heel erg blij van. Snap ik ineens dat dát in de bijsluiter staat.

10 gedachten over “Heel erg blij zijn

  1. Dat is nog eens een (bij)werking: heel erg blij zijn…😉 Maar wat zou het fijn zijn als het positieve effect van deze medicatie doorzet en blijft. Ik gun het je zo! Ik moest vanmiddag nog aan je denken, toen ik het voorrecht had om in het bos te wandelen: wat zou ik Martine dit ook gunnen: even de herfstgeur opsnuiven, de warmte van de zon op je snoet….

    Geliked door 1 persoon

  2. Lieve Martine,

    Ik lees al jaren je blog maar heb nog nooit gereageerd. Bij dit bericht was ik zo blij voor je dat ik vond dat ik iets van me moest laten horen. Ik vond je ongelooflijk dapper. Heel heel veel sterkte met alles.

    Geliked door 1 persoon

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s