leven met ME·rouw

De lijst van gemiste kansenOver 10 dagen vertrekt onze zoon met zijn vriendin naar Praag voor een half jaar. Hij gaat daar studeren. Ontzettend leuk en spannend voor hem. Ontzettend dubbel voor mij.

Het feit dat ik hem daar niet kan bezoeken, dat ik die keuze niet heb, schuurt. In mijn omgeving maakt de familie zich op om hem daar te gaan bezoeken. Moeten ze vooral doen, ik gun het iedereen. Maar ik zou het mezelf ook zo gunnen.

En natuurlijk zijn er veel mogelijkheden, we kunnen appen, ze kunnen video’s sturen van waar ze wonen en van de stad. Maar dat is niet hetzelfde, verre van.

Dit is weer typisch zo’n moment dat de onmacht groot is en verdriet om wat niet kan, de overhand krijgt. Dat maakt het moeilijk relativeren.

De momenten die ik ga missen worden bovendien gevoelsmatig steeds zwaarder. De lijst van wat niet kan en wat ik miste met hem, wordt steeds langer en de rouw intenser. Het schuldgevoel groter, de frustratie dieper.

Ja, ik word nu overspoeld en nee, het went nooit. Omdat er telkens een nieuwe gelegenheid, ijkpunt of belangrijk moment is waar ik niet bij ben.

Martine 🍀

10 gedachten over “De lijst van gemiste kansen

 1. Ja lieverd, dat deze emoties boven komen drijven is heel begrijpelijk. Die emotionele pijn krijg je nog eens er bovenop. Ik ga vandaag naar een speciale plek, waar ik een kaarsje voor je aansteek in de hoop, dat dat lichtje, al is het maar een heel klein beetje, de pijn wat kan verzachten xx

  Geliked door 1 persoon

 2. Wel willen maar niet kunnen dat schuurt als een gek lijkt me. En ja, logisch dat dit pijn doet. En ondanks alle moderne technieken is er zijn nog niet mogelijk. Scotty Beam her up wens ik je.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lieve Martine,
  Zo begrijpelijk hoe je je voelt!
  Maar ongetwijfeld zijn jullie trots op jullie zoon, hoe hij zich ontwikkelt!
  Heel veel sterkte en heel veel groeten!

  Geliked door 2 people

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s