gezondheid

Ongelukje

Al zo lang ik mij kan herinneren ben ik best onhandig. Ik zie niet altijd waar mijn lijf begint of eindigt en dat heeft in het verleden al tot diverse ongelukken geleid met messen, strijkbouten op mijn hoofd, spijkers in mijn kin, takken in mijn been, gaten in mijn hoofd, een wekker in mijn oog en ik denk dat ik zo nog wel even door kan gaan met het opnoemen van een indrukwekkende lijst, maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel.

Gisteravond had ik als excuus dat ik na een paar dagen griep nogal onvast op de benen stond. De man had gekookt. Zuurkoolstamppot. Voor de mannen met vlees en voor mij een vegetarische variant uit de oven. Omdat ik toch ook iets wilde bijdragen aan het eten, haalde ik de schotel uit de oven. Vraag me niet hoe maar ineens viel ik om, klapte de ovenschaal op het fornuis en parkeer mijn arm er bovenop.

Snel onder de kraan. Maar het eten was ook klaar en de honger groot dus we gingen ook snel eten. Alleen tijdens de maaltijd zag ik dat mijn arm er niet echt jofel uitzag en dat de plek behoorlijk groot was. Geen blaren. De huid is er gewoon in een keer vanaf gekomen na het contact met de hete ovenschaal. Ik vroeg een vriendin die ervaring heeft met brandwonden om raad, maakte een foto en zij vertelde dat ik toch maar even langs de huisartsenpost moest gaan.

M. belde daar vervolgens naar toe om advies te vragen en ik heb mijn arm alsnog een kwartier onder lauw stromend water gehouden. Dat was nog best een gedoe want onze geiser slaat telkens af als het water lauw is. Maar met veel gevloek lukte het toch. Daarna mochten we langskomen bij de huisartsenpost. Dat leek me ook wel slim want ik had echt niets in huis behalve wat kleine pleisters en verband dat minstens tien jaar oud is en bepaald niet meer steriel.

Ik ben altijd bang dat ik me vreselijk aanstel maar het bleek goed te zijn dat we langskwamen. De wond is gecontroleerd en bedekt met een brandwondenzalf met antibiotica en daarna verbonden. Dinsdag moet ik naar mijn eigen huisarts om de wond te laten controleren en opnieuw te verbinden.

In eerste instantie deed het best pijn maar nu bijna niet. Dat is een meevaller. Maar echt fijn is het niet natuurlijk. Ik voelde me al lamlendig door de griep, ik moet ook ongesteld worden (alweer, dat is mijn hobby blijkbaar, lang leve de overgang) en nu OOK NOG DIT.

Zo genoeg zielig geleuter. 😉 Positief is dat ik me, omdat ik toch niets anders kon doen de afgelopen dagen, in 3 dagen door Ken Follets ‘Pilaren van de aarde’ heb gewerkt (toch wel goed voor 1000 pagina’s) en dat ik meteen door kan met ‘Brug naar de hemel’ als ik in de bieb weet te geraken om het voor mij klaar staande exemplaar op te halen.

Ook fijn om te melden is dat de man van de niet te vreten druivenoogst wel heerlijk sap wist te maken, waar we gisteren van genoten. Het waren bij elkaar toch wel twee volle flessen dus we hebben vandaag en morgen ook nog wat. Het is echt lekker! Dus weten we dat voor volgende jaren en zorgen we dat we ook flink wat flessen op voorraad hebben. Nu waren we eigenlijk wat te laat en waren veel druiven niet goed meer.

Geen plannen vandaag anders dan verder uitzieken. Ik moet alleen even naar de apotheek om de neusspray op te halen. De ouderavond op school moet ik helaas aan me voorbij laten gaan, daar baal ik wel een beetje van. Moet de man daar wéér alleen naar toe.

Wat zijn jullie plannen voor vandaag?

20 gedachten over “Ongelukje

 1. Dat is niet zo mooi je arm verbrand….. hopelijk is het snel weer beter, heel veel beterschap!
  Goed idee dat druivensap, wij hebben ook erg veel druiven maar ze zijn ook nog lekker om zo op te eten, maar sap ervan maken lijkt me ook erg lekker!

  Like

 2. Ben er maar voorzichtig mee. Ik loop al meer dan 3 weken met een wond op mijn scheenbeen. Begonnen als een simpel schaafwondje, gaan ontsteken, staphylococ erin gekweekt. Nu een antibiotica kuur gehad. 2x/week opnieuw laten verbinden, moet zo meteen weer. Ik hoop dat het de laastste week is en dat het nu eindelijk dicht begint te gaan. Ze doen er een speciaal verband op bij de HA dat de genezing bevordert.

  Geliked door 1 persoon

 3. Hier ook zo’n onhandige troel. Maar brandwonden zijn waardeloos en het is goed er veel aandacht aan te laten besteden. Hennepolie wil later helpen bij het herstel. sterkte en veel bedliefde met de katten!

  Geliked door 1 persoon

 4. Au…….wat een vervelend ongelukje! Heel veel beterschap.
  Enne, hier ook zo’n type die haar lijf niet altijd goed inschat qua lengte. Ik geef mijn ogen altijd de schuld (aangeboren staar aan 1 oog), maar ja, of dat werkelijk de oorzaak is….

  Geliked door 1 persoon

 5. Ai, wat vervelend, nu ook dat nog erbij. WIjze les: brandwonden of er nu wel of niets te zien is altijd minimaal een kwartier koelen met lauw water! Gelukkig doet het nu geen pijn meer. Dat druivensap lijkt me heerlijk trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ben benieuwd wat het behanelplan van de wond wordt. Ik ben ook vaak zo onhandig.
  Vorig jaar aardappelen in de olie gegooid om te bakken, helaas flinke scheut over handpalm.
  Als je wil weten hoe ik dat tot totaal vernieuwde huid zonder enig litteken heb gekregen laat het me dan weten, stuur ik e-mail. Huisarts en dermatoloog konden nauwelijks geloven dat ik geen enkel litteken had, zelfs de lijnen zitten er weer.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ben benieuwd!
   Wond zag er prima uit, huisarts heeft net gekeken. Nu nog vier dagen smeren met de speciale zalf en bedekken. Daarna niet meer bedekken.
   In het verleden heb ik zelf toen ik nog als kok werkte en me vaak brandde met een calendula plantje goede dingen bereikt. Gewoon het sap van de plant op de wond smeren.

   Like

Zeg het maar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s